DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Alonso nem tudott jó döntéseket hozni

A mezőny ötszörös világbajnoka elmondta, hogy rendkívül tiszteli Fernando Alonsót, aki több világbajnoki címet is nyerhetett volna, de nem tudott jó döntéseket hozni a pilótafülkén kívül.

Lewis Hamilton 2007-ben mutatkozott be a Formula-1-ben, egyből Fernando Alonso csapattársaként. Azonban a brit már akkor is megmutatta, hogy nem fél a mélyvíztől, és legelső szezonjában, ha csak pontegyenlőséggel is, de legyőzte a spanyolt, igaz a világbajnoki címről egy pont híján lemaradt.

Az egy rendkívül viharos év volt, Alonso pedig távozott is a szezon végén, visszatért a Renault-hoz, korábbi sikereinek helyszínére, aztán a Ferrarinál, végül ismét a McLarennél versenyzett. Azonban többé már nem ünnepelhetett világbajnoki címet, így kétszeres bajnokként fog visszavonulni az év végén.



Lewis Hamilton elárulta, hogy nem érez sajnálatot Alonso iránt, akit rettentően tisztel, de ugyanúgy megvolt az esélye, mint bárki másnak: „Nyilvánvalóan nyerhetett volna még több bajnoki címet, de nem mintha nem lett volna előtte a lehetőség. Ez csak arról szól, hogy a pilótafülkén kívül is jó döntéseket tudjon hozni az ember” – árulta el Hamilton az Auto Motor und Sportnak.

„Ha valaki úgy gondolkodik, ahogyan ő tette, akkor ne lepődjön meg, ha végül hoppon marad. Azt hitte, ő irányítja a versenyzői piacot, és mindenki őt akarja, de közben Seb és én is ott voltunk. Rendkívül tisztelem Fernandót, és úgy vélem, a megítélése nem változott meg az emberekben az elmúlt néhány év ellenére sem. Mindenki tisztában van azzal, mennyit tett ő a Formula-1-ért a pályán és azon kívül is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: