DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: Jövőre is Hamilton lesz a favorit

Bár Fernando Alonso jövőre már nem lesz az F1-es mezőny tagja, véleménye azért van: szerinte nem változnak drasztikusan az erőviszonyok 2019-ben sem, és Hamiltont kell elkapnia mindenkinek.

Fernando Alonso az utóbbi években már nem sok sót evett meg a Formula-1-ben, a sikertelenséget (legalábbis ideiglenesen) megunva pedig távozik is a száguldó cirkuszból, és folytatja a WEC-szezont, amibe belekezdett. Az nagy kérdés, hogy mit csinál majd még ez mellett, mindenesetre 2019-ben biztos, hogy nem F1-es versenyek szerepelnek majd a naptárjában.

Ettől függetlenül véleménye azért van az utódokról, és szerinte nem lesz komoly változás az erősorrendben, erről a Race Fans nevű portálnak beszélt. „Nehéz rangsorolni a különböző korszakokat, néha a végsőkig kell harcolnod, néha csak a csapattársad az ellenfeled. Lewis az utóbbiból elvesztett egyet Nico ellen, de ettől még klasszis, és nem gondolom, hogy a végére ért volna a sikereinek. 2019-et is ő kezdheti favoritként.”

00118020_015 (1)



A világbajnoki cím okozta eufóriát, igaz, hogy most már 13, illetve 12 éve, de Alonso is átélhette, így pontosan tudja, mennyire a helyén kell lenni mindennek ahhoz, hogy valaki felérjen a csúcsra. „Szinte mindenkinek lehetne esélye a mezőnyből a vb-címre egy megfelelő technikával. Sebastian és Lewis jókor voltak jó helyen, megvolt hozzá a megfelelő autójuk, erre mind-mind szüksége van az embernek ahhoz, hogy ennyiszer győzedelmeskedni tudjon.”

Ahogy azt a hétvégén láthattuk, Lewis Hamilton Mexikóban bebiztosította világbajnoki címét, ezzel a harmadik olyan versenyző lett, aki legalább ötször a legjobbnak tudott bizonyulni az éppen aktuális szezon végén, Juan Manuel Fangio és Michael Schumacher után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: