DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ocon: Pályafutásom legrosszabb versenye

Esteban Ocon és a Force India a biztató időmérő után nullázott Mexikóban. Ütközött Carlos Sainzcal, később Pierre Gaslyval is akadt egy incidense. Zsinórban másodszor maradt pont nélkül.

Austinban ugyan pontszerző helyen intette le a kockás zászló Esteban Ocont, ám utólag, az autó szabálytalansága miatt kizárták a versenyből. Mexikóban a tizenegyedik rajtkocka és az azzal járó szabad gumiválasztás komoly esélyt tartogatott a fiatal franciának egy komoly eredményre, de már az első körben lényegében elszúrta a teljes hétvégi munkát egy koccanással.

Később Pierre Gaslyval csatázott nagyot, de a Toro Rosso-Hondát vezető honfitárs végül megelőzte és elhappolta előle az utolsó pontszerző helyet. Bár Gasly mérges volt Oconra, mert úgy véli, egy ízben a Force India-pilóta szabálytalanul szorította le őt a pályáról, de végül nem lett jelentősége, mert az utolsó helyről rajtoló, jövőre már a Red Bullnál versenyző Gasly mégis elé került később, így nem lett komolyabb következménye az incidensnek.

Esteban Oconnak semmi sem sikerült a Mexikói Nagydíjon


Ocon számára viszont csak a csalódás maradt. Esélyeit nagyrészt már az első körben leírta, amikor Sainzcal összekoccant és letört az első szárnya, emiatt rengeteg időt veszített. Az elmúlt tizenkét futamon mindössze háromszor nem végzett pontszerző helyen Ocon, igaz, ebből kettő az elmúlt másfél hétben történt. Ezúttal két kör hátránnyal a tizenegyedik hely jutott.

„Valószínűleg egész Formula-1-es karrierem legrosszabb versenyén vagyok túl. Abszolút semmi sem alakult számunkra kedvezően, borzalmas délutánom volt Mexikóban. Pedig jól indult. Kiválóan rajtoltam, magam mögé utasítottam mindkét Saubert az első kanyarig. Aztán itt véget is értek a versennyel kapcsolatos pozitívumok” – nyilatkozta Esteban Ocon.

„A hármas kanyarban Carlos (Sainz) mellé kerültem a belső ívre, de láttam, hogy be fogja csukni a kaput. Nagyot fékeztem, hogy elkerüljem az ütközést, de sajnos így is nekikoccantam és ezzel letörtem az első szárnyamat. Már az első kör végén kénytelen voltam a bokszba hajtani, a versenyem érdemi része itt véget is ért” – fogalmazott Ocon, akinek továbbra is rejtély, a jövő évben hol folytatja pályafutását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: