DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rosberg: Hamilton célba veheti Schumacher rekordjait!

Lewis Hamilton a Formula-1 történetének mindössze harmadik olyan versenyzője lett, aki legalább ötször ünnepelhet világbajnoki címet. A korábbi nagy rivális Nico Rosberg szerint ráadásul messze még a vége.

Bár az Egyesült Államokhoz képest eggyel még el tudta odázni a bajnokavatást Sebastian Vettel, megakadályozni ettől még nem tudta: Lewis Hamilton Mexikóban ötödször is felülhetett a Formula-1 trónjára és a szezon legjobbjának bizonyult. Hamilton neve mellett egyrészt ott van az öt világbajnoki cím, másrészt 71 alkalommal futamgyőztesként intették le őt. És hogy meddig hizlalhatja Hamilton ezeket a számokat? A korábbi csapattárs, 2016 világbajnoka, Nico Rosberg szerint még sokáig.

„Hihetetlen, hogy már ötszörös világbajnok” - ismeri el korábbi csapattársa teljesítményét Rosberg saját YouTube-csatornáján. „Egy szinten van Juan Manuel Fangióval, őrület.”

00118012_334 (1)



Rosberg szerint a határ a csillagos ég - ebben pedig Hamilton Schumacher rekordjait is levadászhatja. „Komolyan célba veheti Schumacher rekordjait. Van még két éve a szerződéséből, és Schumi is csak két vb-címre van tőle, valamint 20 futamgyőzelemre. Az is összejöhet két év alatt.”

A német szerint az a legkevésbé fontos dolog, hogy hogy biztosította be a vb-elsőséget a Mercedes és Hamilton. „Nem ez volt tényleg a legszebb befejezés, de ez igazából senkit nem érdekel. Mindenki megérdemli ezt, mert fenomenális munkát végzett. Főleg a Ferrari ellen, amelynek talán a legjobb autója volt idén. Ekkora nyomás alatt így autót fejleszteni és így teljesíteni, lenyűgöző teljesítmény.”

Bár különösebben nem voltak jóban, Rosberg el tudja ismerni Hamiltont. „A Mercedes és Lewis is mindent tökéletesen csinált, ezért is van akkora különbség a bajnokságban. Remélhetőleg jót bulizik ma mindenki!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: