DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari gratulál Lewis Hamiltonnak

Elismeri a vereséget a Ferrari csapatfőnöke, ugyanakkor kiemeli a pozitívumokat is. Versenytempó és gumikezelés tekintetében erős volt a Scuderia és a gyártók bajnoksága még nem lefutott.

Mexikóban igencsak keveredtek a pozitív és negatív érzelmek az olasz istállónál. Szombaton még az első háromból is kimaradt a két versenyautó, mivel a Red Bullokon kívül még Lewis Hamilton is befért eléjük. A futamon aztán egészen másképpen alakultak a dolgok, már ami a Ferrari-Mercedes versenyfutást illeti. A német gyári istálló gumikezelése pocséknak bizonyult, így folyamatosan hátracsúsztak, míg a vörösök sokkal jobban alkalmazkodtak a különleges körülményekhez.

A középmezőny és az élcsapatok között azonban akkora szakadék van, hogy Hamilton hatalmas hátránnyal is könnyedén bejött ötödiknek, ráadásul Vettel csak második lett, így a britet ötödször is világbajnokká koronázták. Az egyéni versenyfutásnak tehát ezzel idénre vége, de a gyártók bajnoksága még nyitott és a Ferrari nem is akar lemondani róla.

Az egyénikben alulmaradt a Ferrari, de a gyártók bajnokságában még harcban állnak


„Az időmérő finoman szólva sem sikerült ideálisan, ám a gárda minden tagja megtette a lehető legtöbbet, ez pedig tükröződött a futam végeredményén. Ezen a pályán a leszorítóerő és a gumikezelés alapvetően fontos, mind Sebastian, mind Kimi kitűnő versenyt teljesített” – nyilatkozta a verseny leintése után Maurizio Arrivabene.

„Az egész stáb keményen dolgozott, a konstruktőri bajnokság pedig ennek köszönhetően továbbra is megszerezhető, az elmúlt két nagydíjon csökkentettük hátrányunkat a Mercedesszel szemben. Az utolsó pillanatig küzdeni fogunk, a harcot legközelebb, Brazíliában folytatjuk. Lewis Hamiltonnak pedig gratulálunk pályafutása ötödik bajnoki címéhez” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: