DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vettel: Lewis megérdemli a címet, gratulálok neki

Győzelemmel zárta a hétvégét a Red Bull Max Verstappen révén. Daniel Ricciardo kiesése miatt a két ferraris, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen állhatott fel a holland mellé a dobogón.

Max Verstappen gyakorlatilag a rajtnál nyerte meg a Mexikói Nagydíjat. Csapattársát és mindenkit maga mögé utasítva győzött élete ötödik F1-es versenyén. A Red Bull számára majdnem a kettős siker is összejött, de Daniel Ricciardo a második helyről műszaki hiba miatt idén már nyolcadszor kényszerült kiállni a futamból. Nem szabad megfeledkezni róla, hogy Lewis Hamilton negyedik helye elég volt ahhoz, hogy megszerezze ötödik bajnoki címét.

A Red Bull fiatal hollandja a következőt mondta sikere után: „A start mindenképpen a kulcsfontosságú volt. Tegnap éjszaka úgy aludtam el, hogy mindenképp szeretnék nyerni, és ezt meg is tettük. Elképesztő munkát végzett a csapat, a megfelelő gumik álltak rendelkezésre, és brilliánsan működött az autó. Azt gondolom, hogy lehetett volna egy 1-2, és nyilvánvalóan, ha látjuk a másik autót, akkor biztosak akarunk lenni benne, hogy a mienk nem romlott el.”

 top3-mexikoi-futam



Sebastian Vettel nem tudta megnyerni a futamot, de ha győz, Lewis Hamilton akkor is megszerezte volna ötödik bajnoki címét, mivel a brit a negyedik pozícióban végzett. A Ferrari pilótája érthető módon nem túl boldogan nyilatkozott a leintés után: „Nagyon erősen nyomtam, de hát ez lett a vége. Nem egy könnyű nap, de Lewis nagyon megérdemli, úgyhogy gratulálok neki, és a csapatának. Szuper munkát végzett egész évben, úgyhogy, ha az ember itt áll, akkor ezt el kell fogadnia, gratulálnia kell a győztesnek. Nyilvánvalóan szerettem volna egy picit tovább benn maradni, de nem sikerült.” A német egyébként az interjúja után rögtön gratulált az immár ötszörös bajnok Lewis Hamiltonnak.

Kimi Raikkönen a legutóbbi futamgyőzelme után ezúttal a dobogó legalsó fokára ért fel a Ferrarival. A finn szokásához híven szűkszavúan nyilatkozott: „Azt hiszem, hogy jól kitartottak a gumik, úgyhogy ez volt a legjobb stratégia, amit választhattunk ebben a pozícióban. Természetesen jobbat szerettem volna, de nem panaszkodhatunk. Van még két verseny hátra, és megpróbálunk jól teljesíteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: