DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Toro Rosso decemberben dönt Kvjat társáról

Brendon Hartley látszólag nem izgul a 2019-es szerződése miatt, csapatfőnöke nyilatkozata viszont elgondolkodtathatja a pilótát, akinek messze nem biztos a helye a következő évre a Toro Rossónál.

Az idei évben harmadszor sikerült a pontszerzés Brendon Hartley-nak az olasz alakulattal Austinban, és az utolsó előtti helyen áll a világbajnoki pontversenyben. Csapattársa jóval előrébb jár, és 24 ponttal szerzett többet, mint ő, így sokan joggal kételkednek benne, hogy 2019-re is marad a Toro Rossónál.

Ezt az állítást az olaszok csapatfőnöke, Franz Tost is megerősítette: Hartley-nak igenis hajtania kell az utolsó futamokon, ha meg akarja tartani ülését. „Jó versenyt futott Austinban, de ha megnézzük az eredményeket, csak négy pontja van, míg Pierre-nek már 28. Ez azt jelenti, hogy javítania kell a teljesítményén, ha a csapatban akar maradni.”

Az osztrák szakember azt is elárulta, mikor válik biztossé, ki lesz Danyiil Kvjat jövő évi csapattársa: „Először be kell fejeznünk a szezont, ha teljesen tiszta képet akarunk kapni. Aztán majd december környékén a Red Bull fogja eldönteni a Toro Rosso pilótapárosát.”

 tost-a-2019-es-ulesrol



Ennek kicsit ellent mond Brendon Hartley nyilatkozata, aki állítása szerint 2019-re is leszerződött a csapathoz: „Semmi sem változott ezzel kapcsolatban: a szerződésem érvényes a következő évre is, és ez egy héttel ezelőtt is így volt.”

„Úgy gondolom, hogy jó munkát végzek, és amikor egyenlők a feltételek, versenyképes vagyok a csapattársammal szemben. Várom a következő három versenyt, és remélhetőleg lesz pár olyan jó eredményünk, mint az elmúlt hétvégéken” – zárta le a témát az új-zélandi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: