DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hartley: Legyőzöm Gaslyt, maradnom kellene

Az új-zélandi F1-es pilóta úgy érzi, az elmúlt versenyeken jobb teljesítményt nyújt csapattársánál, így megérdemelné, hogy 2019-re is megtartsa a Toro Rosso ülését a visszatérő Danyiil Kvjat oldalán.

Brendon Hartley eredetileg a 11. pozícióban látta meg a kockás zászlót a Formula-1-es USA Nagydíjon, ám Esteban Ocon és Kevin Magnussen kizárása miatt végül a hetedik helyen értékelték őt. Az ezzel két pontot gyűjtő pilóta boldogan értékelt a leintést követően:

„Fantasztikus verseny volt a magam és a csapat szempontjából is, beleértve a bokszkiállásokat és a stratégiát is. Mindent megtettem, amit tőlem tellett. Roppant agresszív voltam az első körben: a 7-es kanyar kijáratán megelőztem az egyik Saubert, Pierre-t és az egyik McLarent pedig egyaránt a 12-es kanyar felé menet. Ez megalapozta a futamomat. Végül ez volt a maximum, amit elérhettem, és bárhogy is kaptuk meg, de két pont lett a jutalmunk érte. Elégedett vagyok az első körrel és azzal, ahogy a gumikat kezeltem.”

hartley-tororosso-austin-2018-1



Az új-zélandi versenyző ennek ellenére nem érezheti biztonságban magát a 2019-es szezont illetően: a Toro Rosso ugyan egyelőre csak Danyiil Kvjat érkezését jelentette be, Hartley jelenlegi társa, Pierre Gasly pedig jövőre már a Red Bullnál fog versenyezni, minden arra mutat, hogy az energiaitalosok Alexander Albont szeretnék szerződtetni a következő évadra – még ha ez a Nissannak érthető módon nem is tetszik. Ahogy Hartley-nak sem, érzése szerint ugyanis azzal, hogy az utóbbi időben többször is legyőzte Gaslyt – anno ezt fogalmazta meg feltételként a Red Bull, kiérdemelte a hosszabbítást:

„Ez egy jó futam volt. Úgy érzem, remekül teljesítek az utóbbi versenyeken. Nyilván minden hétvégén meg kell válaszolnom a jövőmet érintő kérdéseket, vagy azt olvasom a sajtóban, hogy le kell győznöm a csapattársam. De ha a tényeket nézzük, Szingapúrban is előtte voltam, amikor csapatutasítást kaptam és újra ki kellett állnom a bokszba. Oroszországban is elöl voltam, mielőtt az autó tönkrement, a suzukai időmérőn ugyancsak előtte végeztem, ahogy most vasárnap is. Szóval meglátjuk, mi lesz” – mondta el a tabellán továbbra is csak a 19. helyet elfoglaló pilóta, aki a Motorsport.com kérdésére hozzátette: „Nyilván idegesítő folyamatosan a jövőmet érintő kérdésekre válaszolgatni, miközben néhányszor már megtettem. Úgy érzem, jó munkát végzek, és megérdemelném, hogy itt maradjak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: