DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Coulthard: Vettel nem boldog a Ferrarinál

Az elmúlt versenyhétvégéken Sebastian Vettel jóval több időt töltött a Red Bullnál, mint korábban. David Coulthard szerint a német a Ferrarinál nem lel nyugalomra, annál inkább a bikáknál.

Pályafutása első részében hozzászokott Sebastian Vettel, hogy a Toro Rossónál, illetve később a Red Bullnál családias a hangulat, nem bombázzák folyamatosan kritikákkal, sőt, igazából minden őrá épül. A Scuderiánál is gyorsan maga mögé állított mindenkit, de amióta elkezdett látványosan többet hibázni, nincs belső nyugalom a gárdánál, nem érzi a bizalmat.

Már az a sajtóhír is szárnyra kapott, hogy a Ferrari már csak egy lehetőséget ad a négyszeres világbajnoknak, ha 2019-ben sem sikerül jó autóval megnyernie a világbajnoki címet, elveszítheti ülését az olaszoknál. Talán emiatt, vagy éppen a fiatal és tehetséges Charles Leclerc érkezése miatt hibázik az átlagosnál is többet (az Egyesült Államokban szintén a saját hibájából esett vissza már az első körben).

Az utóbbi öt versenyen nyeretlenségi szériába került, miközben az autó Monzában és Austinban is egyértelműen alkalmas volt a futamgyőzelemre. Kimi Raikkönen meg is szakította 2013 óta tartó negatív sorozatát és az USA Nagydíján 5,5 év szünet után végre újra versenyt nyert. Vettel az elmúlt időszakban mindössze két harmadik helyet tudott felmutatni, Szingapúrban és Oroszországban.

Van-e jelentősége annak, hogy Vettel igen gyakran fordul meg a Red Bullnál?


Ahogy fokozatosan elfogytak reális világbajnoki reményei, úgy tűnt fel egyre gyakrabban volt csapata, a Red Bull háza táján. Az egykori versenyző, David Coulthard szerint mélyen gyökerezhetnek Vettel problémái, valószínűleg gondok vannak a csapat és közte, így a bikáknál keresi a megnyugvást.

„Ő egy négyszeres világbajnok, mégis két kanyarban két hibát vétett. Egynél még azt mondhatja az ember, hogy apróbb hiba, amíg össze nem szeded az autót. Azt mondta, fáradt. Ha pedig valaki fáradt, akkor igyekszik visszavonulni egy olyan burok alá, ahol biztonságban érzi magát” – mondta el David Coulthard a Channel 4 adásában.

„Jóval gyakrabban láttam feltűnni a Red Bull környékén az elmúlt versenyhétvégék során, mint korábban bármikor, amióta a Ferrarinál versenyez. A Scuderiánál nem érzi ezt a biztonságot a jelek szerint. Számomra egyértelműnek tűnik, hogy nem pusztán belefáradt az állandó felzárkózásokba, hanem egyszerűen nem érzi magát boldognak mostani csapatánál úgy, mint amennyire a Red Bullnál érezte” – tette hozzá az 1994 és 2008 között az F1-ben versenyző skót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: