DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Ez a nap jobb is lehetett volna

Sebastian Vettel ismét ütközött és megpördült az első körben. Ezúttal Ricciardóval ért össze a négyszeres világbajnok német, aki ezután a 4. helyig tudott visszajönni. Raikkönen győzelmének örül.

A Ferrari német pilótája úgy vágott neki a vasárnapi futamnak, hogy amennyiben Lewis Hamilton megnyeri a pole-ból a futamot, neki mindenképpen másodiknak kell lennie, hogy életben tartsa világbajnoki reményeit, helyette azonban megtette ezt csapattársa, Kimi Raikkönen, aki elvette a győzelmet Hamiltontól, Vettel pedig újból balesetbe keveredett az első körben.

„Vegyesek az érzéseim” – kezdte Vettel a futam utáni értékelését. „Nagyon örülök Kimi sikerének, de a saját versenyemmel már sokkal kevésbé vagyok elégedett. Szerintem Ricciardo számára pont a holttérben lehettem, a kanyar pedig csak egyre szűkült, és már nem tudtam elkerülni az ütközést.. Nagyot buktam ezzel.”

Egy hét múlva már lehet, hogy kiszáll a meccsből Vettel


„Nem tudom, hogy kettős győzelmet tudtunk-e volna aratni ezen a hétvégén, de az biztos, hogy egy első és egy negyedik helynél többet is elérhettünk volna. Kimi sikere miatt viszont nagyon boldog vagyok. Nehéz heteken van túl a csapat, de az én nehéz időszakom sajnos még most is tart. Ez egy jobb nap is lehetett volna.”

Raikkönen győzelmével és azzal, hogy Vettel az utolsó előtti körben megelőzte Bottast, még nem dőlt el a világbajnoki cím, így egy hét múlva, Mexikóban lesz újra esélye Lewis Hamiltonnak a végső diadalra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: