DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kubica nem vár decemberig a Williamsre

Robert Kubicának a 2018-as sorsa is nagyon későn dőlt el, és nem szeretné, ha ez megismétlődne. A lengyel pilóta mindenképp ülést szeretne, és nem feltétlen jelenlegi csapatánál.

Érthető módon nem szeretne hoppon maradni Robert Kubica a Williams miatt. A grove-i alakulat pletykák szerint Esteban Oconnal tárgyal, akit George Russell mellé szeretnének 2019-re. Az ügy azonban nem egyszerű, mivel a francia pilóta maximum egy évre írna alá a csapathoz.

A 2017-es szezonban az utolsó pillanatban dőlt el, hogy Szergej Szirotkin vezeti az autót, és Kubica csak a tartalék- és fejlesztőpilóta szerepét tölti be a csapatnál, és most is hasonló lehet a forgatókönyv, ha a Williams megegyezik Oconnal.

 kubica-nem-var-2018



Érthető tehát, hogy a lengyel versenyző nem szeretne a végtelenségig várni istállójára: „Az idő csak megy, én nem akarok annyit várni, mint tavaly, remélhetőleg hamarabb meglesz a döntés, mint akkor volt. A cél nyilván az, hogy jövőre a rajtrácson legyünk, de amint mondtam, nem akarom decemberig húzni.”

A lengyel pilóta érzi, hogy könnyen úgy végződhet a kivárás, mint 2017-ben, így másfelé is szét szeretne nézni: „A csapat még kiértékeli a helyzetet, én pedig a munkámat végzem, de akár lesz közös megegyezés, akár nem, más lehetőségekre is koncentrálnom kell. Nem akarom azon kapni magam decemberben, vagy amikor ez eljön, hogy túl késő, és semmilyen ülésem sincsen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: