DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: A Ferrari az utolsó kanyarig nyomni fogja

A Mercedes négyszeres világbajnoka hétvégén elnyerheti ötödik címét is, de szerinte minden erőfeszítésükre szükség lesz a szezon hátralévő részében a Ferrari ellen, akik nem fognak megállni.

Amennyiben Lewis Hamilton megnyeri az USA Nagydíjat, és Sebastian Vettel legfeljebb csak a harmadik helyen végez, akkor a brit ötszörös világbajnok lesz, már vasárnap, három futammal a szezon vége előtt. Bár év közben nagyon szoros volt közöttük a csata, de csakúgy, mint tavaly, úgy fest, a vége ezúttal is sima lesz Hamilton és a Mercedes számára.

„Az idei világbajnoki csata egészen elképesztő, és alig várjuk az ezüst és a piros újabb összecsapását” – mondta el Hamilton a Mercedes hivatalos oldalának.

Hamilton szerint idén már nem lesz nyugtuk a Ferraritól


„Még ha nem is a miénk volt a legjobb autó a nyár folyamán, utána a magunk javára tudtuk fordítani a harcot. A Ferrarinak hihetetlenül erős csomagja van, és teljes mértékben biztos vagyok abban, hogy egészen Abu Dhabi utolsó kanyarjáig keményen fogják nyomni a gázpedált.”

„Az elmúlt tizenhét versenyen rendkívül értékes és erős ellenfeleink voltak. Nincs is okunk azt feltételeznünk, hogy ez a hátralévő négy futamon változni fog. Az utolsó kanyarig harcban leszünk velük.”

Bár esélyei már nagyjából a 0-val egyenlők az olaszoknak, nekünk sincs kétségünk afelől, hogy amíg egy pici sanszuk is van, nem fogják feladni a küzdelmet, viszont most hétvégén, Austinban véget érhet az idei küzdelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: