DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vandoorne a Formula-E-ben köthet ki

A McLarentől, és nagyon úgy néz ki, a Formula-1-ből is kiszorul 2019-re a belga Stoffel Vandoorne, viszont az egykori nagy ígéretnek úgy néz ki, lesz helye máshol.

Az már egy ideje hivatalos információ, hogy Stoffel Vandoorne-t 2019-re a McLaren juniorprogramjába tartozó, sokáig az F2 bajnoki címéért harcoló, az utóbbi időben viszont már némileg leszakadó angol szupertehetség, Lando Norris veszi át.

A Motorsport.com információi szerint viszont a belgának nem kell aggódnia, ugyanis a Formula-E új csapata, a HWA a portál információi szerint a bajnokásg előtti kollektív teszteket megelőzően őt fogja bejelenteni, mint egyik versenyzőjét.

A HWA-ra gyakorlatilag a Mercedes gyári csapatának egyfajta előfutáraként tekinthetünk a németek hivatalos érkezése előtt, ennek az előőrsnek lehetne Stoffel Vandoorne az egyik versenyzője. A csapat egyik versenyzője már megvan, ő a DTM három, bajnoki címért hajtó versenyzőjének egyike, Gary Paffett.

00118017_605



Ulrich Fritz, a HWA csapatfőnöke, egyben a Mercedes DTM-csapatának első embere elmondta, a valenciai teszteken már a végleges felállással fognak körözni. Vandoorne-nak egyelőre annyi ideje lesz, hogy egy tesztnapot teljesítsen a csapattal, mielőtt jelenlegi munkaadójával, a McLarennel Austinba, az F1-es Amerikai Nagydíjra repül.

A Motorsport.com úgy értesült, hogy a néhány versenyzőt tartalmazó listáról Vandoorne az egyik legnagyobb esélyes arra, hogy Gary Paffett csapattársa legyen a 2018-19-es idényre. Amennyiben a HWA leszerződteti Vandoorne-t, úgy már alig marad gazdátlan ülés a bajnokságban. A ritka kivételek egyike a Mahindra, ahol még egy versenyzőt sem jelentettek be, valamint a Dragonnál sincs meg a korábbi túraautó-világbajnok José María López csapattársa, igaz, ide is van már egy erős jelölt az F2-es Maximilian Günther személyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: