DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Tudjuk, hogy Verstappen soha nem hagy helyet

Max Verstappen a verseny korai szakaszában előbb Kimi Raikkönennel, majd Sebastian Vettellel is összekoccant, mindkétszer a Ferrari-pilóták húzták a rövidebbet. Eldőlni látszik a bajnokság.

Az időmérő edzés után a versenyen is elkövetett egy hibát Sebastian Vettel, a Spoon előtt túlságosan optimistán bújt be a látványosan lassabb Max Verstappen mellé, aki becsukta a kaput, a két pilóta összeütközött és bár az autók nem sérültek komoly mértékben, a német megperdült és a mezőny legvégéről kellett felzárkóznia.

Ez végül csak egy hatodik helyezést jelentett számára, a nagy rivális Lewis Hamilton pedig a maximális 25 pontot zsebelte be. A különbség immáron olyan hatalmasra nőtt, hogy Vettelnek már csak matematikai esélye maradt a végső győzelemre. Nem sokkal a rajt után Max Verstappen szabálytalanul tért vissza a pályára, meglökve Kimi Raikkönent. Ezért ötmásodperces büntetést róttak ki a hollandra, ami végül igazából nem került neki semmibe, mert így is Daniel Ricciardo elé érkezett vissza a bokszból, a Ferrari finn pilótája pedig még látványosabban volt mögötte.

Verstappen sem Raikkönent, sem Vettelt nem engedte el, mindkettőjükkel koccant


Christian Horner egyszerű versenybalesetnek látja a Vettel-Verstappen koccanást. Szerinte a hollandnál előre készülni kell arra, hogy nem hagy helyet és a végsőkig harcol. Ezzel jó eséllyel a világbajnoki címért folytatott csata nagyrészt véget ért, innentől Hamilton már csak elveszítheti pályafutása ötödik bajnoki elsőségét.

„A Vettel-Verstappen ütközés? Számomra egy sima versenybaleset volt, szerintem igaza volt a versenybíróságnak (hogy nem büntette a hollandot ezért a manőverért). Nagyon késői és túlzottan optimista manőver volt. Ráadásul, Maxnél pontosan tudhatjuk, hogy soha nem hagy egy centi extra helyet sem. Ez ma sokba került Sebastiannak. Valószínűleg, Verstappen most nem túl népszerű Olaszországban” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sports televíziónak.

„Már nagyon a hajrában járunk, sajnos, valószínűleg ezzel végképp befellegzett Sebastian világbajnoki álmainak. ” – tette hozzá Christian Horner, Vettel korábbi csapatfőnöke. Rendkívül nehéz helyzetben a mostanában sokat hibázó Vettel, Hamilton és a Mercedes megállíthatatlan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: