DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Idei egyik legrosszabb edzésem

Bár az egyik Ferrarit megelőzte Max Verstappen, mégis a pénteki második szabadedzést tartja idei egyik legrosszabbjának. Óriási a lemaradása Hamilton mögött, egyetlen kört sem élvezett a holland.

Suzukában a negyedik leggyorsabb időt autózta a második szabadedzésen a Red Bull holland pilótája, befért Kimi Raikkönen elé. Ugyanakkor a legkevésbé sem elégedett az autó vezethetőségével, valamint tapadásával. Úgy érezte, sokkal inkább ralikrosszozik, annyira csúszkált az autója.

Nem is volt túlságosan boldog a második másfél óra végeztével. „Az idei egyik legrosszabb edzésem volt, ami az autó vezetését illeti. Semmi tapadást nem éreztem, márpedig ezen a pályán hatalmas magabiztosságra van szükségünk, amikor a kanyarokat támadjuk” – nyilatkozta Max Verstappen.

Verstappen egyetlen kört sem élvezett pénteken Suzukában


„Ma egyetlen egy olyan köröm sem volt, amikor jól éreztem volna magam az autóban. Egyetlen percét sem élveztem a mai napnak.” Bár csapattársa előtt végzett a fiatal holland, így sem boldog a pénteki teljesítmény miatt. A Red Bull egyébként már korábban úgy döntött, hogy autóiban visszacseréli az erőforrást a Renault korábbi motorverziójára (a B specifikációjára).

Verstappen laposabb szögű szárnyállással próbálkozott, hogy ezzel nyerjenek valamit az egyenesbeli tempójukon, de úgy fest, nem bizonyult jó döntésnek. „Óriási túlkormányzottsággal küszködtem, valószínűleg szombaton nagyobb leszorítóerővel próbálkozunk, de egyelőre nem sikerült rájönnünk, miért szenvedtünk ma ennyire” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: