DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon szerint ez így nem volt jó

Esteban Ocon és Sergio Perez sem volt maradéktalanul elégedett a mai verseny után. A francia szerint felül kell vizsgálniuk azt a megoldást, amit a versenyen alkalmaztak.

Mindkét Force India-pilóta Kevin Magnussen Haasa mögött töltötte a verseny nagyrészét. A csapat megcserélte a két versenyzőjét a futam közben, de Sergio Perez sem tudta megelőzni a dánt, így visszacserélték a pozíciókat, és Magnussen-Ocon-Perez sorrendben vonatoztak be a célba.

„Számunkra a kilencedik hely egy harmadikat jelent” – utalt arra Ocon, hogy a három nagycsapat után a „B-ligában” a képzeletbeli dobogón végzett. „Ez nem rossz eredmény, de ettől többet szerettem volna ma elérni. Úgy érzem, megvolt a tempónk ahhoz, hogy előrébb legyünk. Vagyis legalább a Haas előtt. Sajnos ez most így alakult. Verseny közben cseréltünk, megnéztük, hogy Sergio el tudja-e kapni az elöl lévő autót, de szerintem ezt át kell vizsgálnunk, mert nem gondolom, hogy ez volt a legjobb megoldás abban a pillanatban.”

Nem jött be a helycserés támadás


„Meg kell beszélnünk ezt a dolgot, mivel úgy gondolom, hogy ez így mindkettőnk számára elég nehéz volt” – fejtette ki álláspontját Ocon. „Teljesen megértem a csapatot, és jó, hogy legalább megpróbáltunk valamit, de sajnos nem működött. Meg kell beszélnünk, hogy legközelebb hogyan oldjunk meg egy ilyen helyzetet. Amikor Sergio volt mögöttem, nem tudott közel lenni hozzám, de mikor elengedtem, ez fordítva volt. Persze én sem tudtam megelőzni Magnussent. Innentől a verseny számunkra eldőlt.”

„Ez egy olyan nap volt, amikor csak egymást követtük” – kezdte Sergio Perez. „A csapat megpróbálta kihozni a maximumot a mai versenyen, és elengedtek engem, mivel akkor úgy láttuk, hogy valamivel gyorsabb lehetnék. Viszont sajnos nem tudtam előzni én sem. Ez így rendben volt, Esteban pedig visszakapta a pozícióját. Ennyit tudtunk ma csinálni. Leclerc a semmiből jött, és elég komolyan elvert minket. Hihetetlen munkát végeztek. Az első körben láttam utoljára. Masszív meglepetés ez tőlük.”

Ezzel a kilencedik és a tizedik helyen ért célba a két rózsaszín autó, amivel három pontot szerzett a Force India. A hátralévő öt versenyen minden bizonnyal még meg fogják próbálni megelőzni a McLarent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: