DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Bottas megérdemelte volna a győzelmet

A Mercedes finn pilótája érthetően csalódott volt a verseny után, Hamilton pedig elismerte csapattársa teljesítményét. Vettel mintha belenyugodott volna, hogy 2018 sem az ő éve lesz.

Lewis Hamilton nyerte meg a Formula-1-es Orosz Nagydíjat, aki győzelmét nagyban köszönheti a csapatának, hiszen Valtteri Bottas elengedte őt a verseny 25. körében. A finn így a második helyen végzett, Sebastian Vettel világbajnoki álmai pedig alighanem szertefoszlottak Oroszországban.

A brit ezzel 50 pontosra növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben, így érthető, hogy elégedetten nyilatkozott a futam után, de érezni lehetett a feszültséget a Mercedes pilótáin: „Ez egy nehéz nap volt, hiszen Valtteri pokolian gyors volt ma. Egy született úriember, hogy elengedett engem. De már az év azon időszakában járunk, hogy oda kell figyelnünk a világbajnokságra. A csapat számára ez egy nagy hétvége, hiszen megszereztük az első két helyet, és magabiztosan utasítottuk magunk mögé a Ferrarikat. Abszolút együttérzek Valtterivel, hiszen nagyszerű munkát végzett egész hétvégén, és kétségkívül megérdemelte volna a győzelmet" - ismerte el Bottas teljesítményét Hamilton.

„Amint mondtam, most már a csapatra kell koncentrálnunk. Most nyilván nem érzi jól magát, de tudom, hogy az elkövetkező versenyeken is jól fog menni. Meglepett, mikor Vettel kijött elém, nem is igazán tudom, hogyan kerülhetett elém. Aztán megelőztem, de volt egy necces helyzet. Kétszer mozdult be a belső ívre, de meg tudtam állni még időben, aztán én jobban akartam azt a második helyet, mint ő, és megcsináltam a manővert. Büszke lehet magára a csapat. Fantasztikus időnk volt ma, és a szurkolók is nagyszerűek voltak” – zárta szokásosan a futam utáni értékelését Lewis Hamilton, aki a pódiumon még fel is ajánlotta a győztesnek járó serleget Bottasnak.

Hamilton sokat köszönhet ma Bottasnak


A finn érthetően csalódott volt, egy mosoly sem ült ki a szájára, de megértette a csapat döntését: „Valóban nehéz nap ez. Nagyszerű, hogy a csapat számára a legjobb eredményt értük el, de személyesen azért nehéz ezt feldolgozni. Persze a verseny előtt átbeszéltük a különböző forgatókönyveket, nyilván Lewis harcban van a vb-címért, én pedig nem, illetve a konstruktőri bajnokságért is harcolunk. Minden verseny előtt van egy tervünk. Nehéz viszont előre megmondani, hogyan alakul majd a futam. Hát, ez van” – nyugtázta Bottas a csapat döntését.

A harmadik helyen Sebastian Vettel végzett, aki számára könnyen lehet, hogy ezen a versenyen elúszott a világbajnoki címre való esélye: „Nagyon jól trükköztek a Mercedesek. A rajtot nagyon jól csinálták, nem tudtam hova menni, ők pedig kihasználták a szélárnyékot. Aztán meg tudtuk őket lepni egy jól időzített kiállással" - dicsérte meg csapatát Vettel.

„Nagyon jó volt a bokszba kivezető köröm. Aztán sajnos nem tudtam magam mögött tartani. A 2-es kanyarban még be tudtam csukni a kaput, de aztán nem láttam, hogy pontosan hol van, annyit tudtam, hogy a külső íven van, és fairnek kellett lennem vele szemben, helyet kellett hagynom neki. A versenytempónk hasonló volt, mi talán jobban bántunk a gumikkal, de az egymás elleni harcban ma esélyünk sem volt velük szemben. Próbáltam utána nyomás alatt tartani Valtterit, de nem tudtam eléggé közel kerülni hozzá. Összességében azért közel voltunk, de nem ezt az eredményt szerettük volna elérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: