DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Magamért versenyzem, nem másért

Sebastian Vettelnek mind a 6 hátralévő versenyt meg kellene nyernie ahhoz, hogy önerőből biztosan világbajnok lehessen, de Raikkönen nem foglalkozik ezzel, ő saját magáért versenyez.

Lewis Hamilton az elmúlt hetekben egy meglehetősen tekintélyes, negyven pontos előnyt épített ki a világbajnoki tabellán Vettellel szemben, azonban a német nem fogja feladni, és minden versenyt meg akar nyerni. Szocsiban máris nehéz helyzetbe került, mivel a pénteki nap után a Mercedes tűnik a befutónak, persze majd a versenyen osztják a pontokat.

Sokan már azért is bírálták Raikkönent, amiért Olaszországban nem engedte el maga mellett Vettelt, ő pedig a csatározás közben összeütközött Lewis Hamiltonnal, így újból értékes pontokat dobott el magától. Raikkönen év végén távozik a Ferraritól, és az Alfa Romeo Sauber pilótája lesz. Most, Szocsiban a Sky Sports riportere nekiszegezte a kérdést a Ferrari máig utolsó világbajnokának, hogy segíti-e majd Vettelt az Orosz Nagydíjon, amennyiben szükséges lesz.

Raikkönen nem is érti ezeket a kérdéseket


„Saját magam számára próbálom meg elérni a lehető legjobb eredményt, mindig is ezt tettem, és azt hiszem, ez a legjobb, amit felajánlhatok a csapatnak” – szögezte le a finn.

Pénteken több, mint fél másodperces lemaradásban volt a Ferrari a Mercedeshez képest, azonban Raikkönen szerint továbbra sincs jelentősége ilyen szempontból a pénteki napnak: „Most is azt tettük, amit minden pénteken szoktunk. Nem tudom, miért csináltok ekkora ügyet abból, hogy milyenek pénteken a köridők. Valószínűleg nincs jobb dolgotok” – mondta Raikkönen a tőle megszokott flegmasággal.

„Számunkra ez teljesen természetes, hogy több dolgot is kipróbálunk. Van, ami működik, van, ami nem. Ilyen egyszerű. Aztán elkezdhetünk készülni szombatra, ott majd kiderül, hogy jó munkát végeztünk-e. Ez nem egy olyan pálya, ahol könnyű gyorsnak lenni, de igazából minden pálya ilyen. Az utolsó tizedeket lesz a legnehezebb megtalálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: