DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso Szingapúrból építkezne Szocsira

Nem szerepel a legjobban az utóbbi időben a McLaren, de Szingapúrban jó teljesítményt nyújtottak. Fernando Alonso szerint a múlt hétvégéből meríthet erőt istállója az oroszországi helyszínen.

A spanyol pilóta a nyolcadik helyen zárt az elmúlt alkalommal, de az akkori verseny után nem látta pozitívan a helyzetet. Ezúttal kicsit kedélyesebb hangvételű nyilatkozatot tett, és elmondta: mindent meg fog tenni csapata a jó szereplésért.

„Hosszú ideje nem versenyeztünk Szocsiban, mivel a futamot tavaly sokkal korábban rendezték, mint idén. Nekem azért is tűnik hosszabbnak, mert akkor nem rajtoltam el műszaki hiba miatt, így alig várom, hogy végre ott versenyezhessek” – kezdte az orosz hétvégék emlékeinek felidézésével Alonso.

 alonso-szocsi-elott



A McLaren klasszisa a szingapúri forduló pozitívumaival folytatta: „A múlt hétvége hatalmas löketet adott mindenkinek. Legalább egy kiesésünk volt az utóbbi néhány versenyen, így pozitívum volt, hogy mindkét autónk célba ért, és ez az, amin dolgoznunk kell minden futamon.”

A spanyol versenyző a célokkal folytatta: „Jó dolog, hogy pontokat tudtunk szerezni, célunk mindig a pontszerzés minden egyes lehetőségnél. Tudjuk, hogy a következő versenyekből néhány nem fog nekünk úgy kedvezni, mint Szingapúr. Minden versenyen nagyon keményen nyomjuk, sokat tanulunk, és megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani.”

„Szocsi egy jó pálya nagyon érdekes és egyedi vonalvezetéssel, 90 fokos kanyarokkal. Lássuk, hogy teljesít itt az autónk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: