DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Egyszeri volt a mai villantás

A McLaren spanyol pilótája idei egyik legjobb eredményét érte el a Szingapúri Nagydíjon, ám szerinte ez inkább a pálya, mintsem az autó érdeme. A következő versenyeken nehéz küzdelmekre számít.

A tizenegyedik pozícióból rajtolva, négy helyet javítva ma Szingapúrban Fernando Alonso hódította el a Formula-1 „B-ligájának” győzelmét, vagyis az élmezőny mögötti legjobb helyezést. A spanyolnak az áprilisi Azerbajdzsáni Nagydíj óta ez a legjobb eredménye, Bakuban szintén a hetedik helyet sikerült megszereznie. A mclarenest azonban egy ilyen egyszeri villantás már nem hatja meg, szerinte ugyanis ezt a helyezést az egyedi helyszínnek köszönhetik.

„Ez egy különleges pálya” – nyilatkozta a leintést követően. „Itt összetett feladat kihozni az autóból a maximumot. Ma azt a [Kevin] Magnussent köröztük le, aki az egyenesekkel teli Spában és Monzában lényegében állva hagyott minket, szóval szerintem ezt a különleges helyszín számlájára írhatjuk. Attól tartok, hogy a következő versenyeken újra előjönnek a problémáink.”

 alonso-action-szingapur



Olyan jól sikerült a kétszeres világbajnok futama, hogy a táv jó részében a leggyorsabb kör is az ő nevéhez fűződött, Kevin Magnussen csak az utolsó néhány percben vette el tőle ezt a dicsőséget. „Ma a maximumot nyújtottuk” – folytatta Alonso. „Jól sikerült a rajt, aztán a stratégiával igyekeztük ezt tovább fokozni. Ha Magnussen nem váltott volna hiperlágyra, még a leggyorsabb kör is a miénk lehetett volna, szóval varázslatos verseny volt ez. Tudjuk, hogy Szingapúrba érkezve mindig jó lehetőségek adódnak, de résen kell lennünk, hogy ezeket meg is tudjuk ragadni, hiszen sokszor apró részleteken úsznak el.”

Alonso futamában az egyetlen fennakadás akkor történt, amikor egy időre a haasos Romain Grosjean mögé ragadt be. A Haasnak ez egy stratégiai lépése lett volna Alonso ellen, ami végül visszafelé sült el. „Grosjean kiállására várva bonyolódott a helyzet, de annyira engem próbáltak meg lefedni, hogy a végén [Nico] Hülkenberghez és mindenki máshoz is pozíciót veszítettek. Ez tőlük tipikus” – tette hozzá a spanyol, aki idei pontjait a hétvégi eredménnyel ötvenre hizlalta, miközben csapattársa, Stoffel Vandoorne (nyolc egység) sorozatban tizedik pont nélküli hétvégéjét zárta.

Romain Grosjean a tizenötödik helyen végzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: