DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton elárulta idei sikerei titkát

Egyre inkább lépked Lewis Hamilton az ötödik bajnoki címe felé, de még semmi nem dőlt el. A lélektani fölény a britnél van, és előnyéhez elmondása szerint csapata is rengeteget hozzátett.

A Szingapúri Nagydíj után már 40 pontos az előnye Lewis Hamiltonnak Sebastian Vettellel szemben. A Ferrari autója erősebbnek tűnt az utóbbi hétvégéken a Mercedesénél, mégis a brit számára jöttek ki jobban a hétvégék. A legutóbbi fordulóban ismét feltámadni látszott a Mercedes, az olaszokra legalábbis jóval többen tettek volna a versenyhétvége előtt.

Hamilton elmondása szerint rengeteget köszönhet mérnökének, Pete Bonningtonnak, aki már hat éve segíti munkáját: „Bono a csapatban eltöltött egész idő alatt mellettem volt, és ez hallatszik is a verseny alatti beszélgetéseinkből is.”

A Mercedes pilótája nem feledkezett meg a csapat többi tagjáról sem: „Mindenki fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy az autó ott tartson teljesítményben, ahol akarjuk. Teljes mértékben megbíznak bennem, és amikor azt mondom, hogy itt és ott változtatni kellene az autón, meg is csinálják.”

 hamilton-a-sikerekrol-2018



„Fantasztikus volt a beállításom (Szingapúrban), ezért is tudtam úgy megcsinálni a pole-pozíciós körömet és a versenyt. Tartanunk kell ugyanezt a hozzáállást és azt a kemény munkát, amit eddig is csináltunk.”

„Ha a srácokkal beszéltek, biztos vagyok benne, hogy ők is elmondják, mennyire fontosak a visszajelzéseink. Úgy érzem, hogy a kommunikációm, vagyis az észrevételeim jobbak, mint valaha” – mondta Hamilton, aki szerint még ennyi év tapasztalat után is lehet fejlődni.

„Óriási a hitem a csapatban. Sokkal inkább egységesek vagyunk, mint eddig, és szerintem a lehető legügyesebb srácok dolgoznak a csapatomban. Ők is a legjobbjukat hozzák és én is. Ez az, amit mutatunk most minden egyes hétvégén.” Ez látszik is az utóbbi időben mutatott teljesítményen, de korai még leírni a Ferrarit és Sebastian Vettelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: