DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brawn: Verstappen megérett a bajnoki címre

Max Verstappen az év elején még sokat hibázott, és nem mondhattuk el róla, hogy stabil versenyeket futna. Ross Brawn az utóbbi időszakban érezte úgy, hogy a tempó mellett már a higgadtsága is megvan.

A Red Bull pilótája az utóbbi öt futamból négyszer az első öt között végzett, és ebből kétszer dobogón is ünnepelhetett. Daniel Ricciardónál rendre jobban szerepel az utóbbi időben, aminek köszönhetően már 22 pont az előnye ausztrál csapattársával szemben – bár azt is hozzá kell tennünk, hogy Ricciardót műszaki hibák is hátráltatták. 

Ross Brawn az Azeri Nagydíj után valószínűleg még nem tett volna hasonló nyilatkozatot, amikor a két Red Bull kiütötte egymást, de azóta úgy látja, hogy nagyot fordult a világ Verstappennel, főleg a szingapúri remekelése után: „A fiatal holland mindent kipréselt a Red Bullja teljesítményéből, először, mikor váratlanul az első sorba került szombaton, aztán pedig vasárnap a kifogástalan vezetésével, amivel igazi érettséget mutatott.”

 brawn-verstappenrol-2018



„Sikerült közel kerülnie Hamiltonhoz a forgalom miatt is, ugyanakkor felesleges kockázatba sem ment bele, talán azért, mert tudta, hogy nincs esélye a győzelemre. Ezzel megmutatta, hogy minden megvan benne, ami a jövő bajnokaiban.”

„Nem elég a néhány versenyen nyújtott lenyűgöző teljesítmény, amikor a többiek hibázgatnak. Verstappen egyre több futamára ez a jellemző, nemcsak a remek tempó, hanem a higgadtág is” – zárta a Liberty Media vezetőségének tagja a hollanddal kapcsolatos észrevételeivel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: