DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappennek majdnem ki kellett állnia

Folyamatosan műszaki gondokkal küzdött az F1-es Szingapúri Nagydíjon a Red Bull hollandja, aki arról is beszélt, hogy nem érezte volna „fairnek”, ha a lekörözéseknél megelőzte volna Hamiltont.

Max Verstappen egész hétvégén technikai problémákkal küzdött Szingapúrban, s ezek a gondok a vasárnapi futamon is felütötték a fejüket: többször is üresbe kapcsolt a váltója. Ennek fényében különösen megsüvegelendő az ifjú holland második helyezése, amely után így értékelt:

verstappen-szingapur-redbull-1



„Sajnálatos volt, hogy pozíciót vesztettünk Sebastiannal szemben, de mindketten teli gázzal mentünk, szóval nem igazán tudtam ott ennél többet tenni” – idézi Verstappen szavait az F1i.com. „Rengeteg erőt és végsebességet veszítettünk, ahogy az látható is volt. A biztonsági autó mögött hibásan üresbe kapcsolt a váltó, ezért majdnem meg kellett állnom, mert nem találta a fokozatot. Majdnem lefulladtam, gyorsan kellett kapcsolnom, hogy ismét fokozatba tegyem. Egyes fokozatban nem reagált, a későbbiekben pedig a visszaváltás is nehézkes volt.”

A Red Bull pilótája a kerékcsere után is majdnem leállt: „Nem tudom, mi történt a bokszkiállásnál, de nem volt túl jó. De a csapat remek stratégiát talált ki, így vissza tudtunk térni a második helyre. Ha Vettel mögé érkeztünk volna, akkor harmadikként végzünk.”

Verstappennek a lekörözéseknél kis híján a későbbi győztes Lewis Hamilton megelőzésére is esélye nyílt – erről így beszélt: „Először is, szerintem nem is lett volna fair megelőzni azok után, ahogy feltartották. És bár megvolt a lehetőségem, a 10-es kanyarban nem lehet úgy előzni. Nem akartam kockáztatni, elégedett vagyok a második hellyel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: