DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Allison: Hamilton olyan, mint egy gép

A Mercedes technikai igazgatója az istálló és elsőszámú pilótája munkájára is rettentő büszke. A Ferrari idén nagyon erős, ám Lewis Hamilton elképesztő teljesítményével nem vehetik fel a versenyt.

Hosszú évek óta először tűnik úgy, hogy a Scuderia alapvetően jobb autót épített, mint az utóbbi négy világbajnoki címet zsinórban megnyerő Mercedes. Ám a német gyári gárdának mindig volt eddig válasza az olaszok fejlesztéseire. Igaz, a jelek arra utalnak, hogy Lewis Hamilton zsenialitása nélkül nem vezetnének az egyéni és a csapatvilágbajnoki összetettben.

Szingapúr mindig is a Mercedes gyenge pontjának számított, ám a négyszeres világbajnok az utóbbi hetekben szintet lépett és akkor is képes nyerni, ha egyébként az esélyek nem mellette szólnak. James Allison úgy véli, pilótájuk teljesítménye olyan szintre emelkedett, ahonnan nagyon nehéz lesz őt letaszítani.

Lewis Hamilton teljesítményéről a csapat szerint is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni


„Szingapúrban Lewis elvégezte a munkát, de óriási büszkeséggel tölt el, hogy olyan autót adtunk neki, amivel képes volt erre. Az év ezen szakaszában Lewis szinte átváltozott egy géppé, olyan magas szinten vezet, amit még nézni is szuper” – nyilatkozta a világbajnoki címvédő istálló technikai igazgatója.

„Az elmúlt hétvégi futam során végig idegesek voltunk, a biztonsági autó ugyanis bármikor elvehette volna tőlünk a jól megérdemelt vezetésünket. Lassú, de folyamatos fejlődéssel jelentkeztünk a teljesítményünket illetően. Tavaly például a Hungaroringen az utolsó szektorban nagyon lassúak voltunk, idén pedig már erősek lettünk.”

Az Orosz Nagydíj előtt (6 futam maradt még az idei szezonból) Lewis Hamilton már negyven pontra növelte előnyét legnagyobb riválisával szemben, miközben a Német Nagydíjat megelőzően még Sebastian Vettel vezetett és ott is neki állt a zászló, amíg nem követte el a szezon legnagyobb hibáját. A konstruktőri bajnokságban a Mercedes huszonöt egységgel előzi meg a Ferrarit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: