DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon nem ítélkezik Perez felett

Ismét csattanás lett vége a két Force India harcának. Tavaly számos alkalommal ütközött össze a csapat két pilótája, ezúttal Szingapúrban Esteban Ocon kenődött a falra az első körben. Ki volt a hibás?

Már a bokszba való visszasétáláskor igyekeztek mikrofonvégre kapni a nem sokkal korábban falnak vágódott franciát, ám nem szerette volna csapattársát elhordani mindennek, ezért inkább először a visszajátszásokat akarta látni. Némileg változott is a véleménye, a csapat elvesztett lehetőségét azonban nagyon sajnálja.

A szombati napot követően nagy volt a boldogság a Force India háza táján, mindkét versenyautó bejutott a legjobb tízbe, ezzel jó esélyt teremtve maguknak egy kettős pontszerzésre. Mindez semmivé foszlott, az első körös ütközés, illetve a nem megfelelő stratégia, valamint a mexikói érthetetlen ütközése Szergej Szirotkinnal egy nullázást eredményezett Szingapúrban.

Perez Ocon után Szirotkinnal is összeakaszkodott


„Nem elemezném mélyebben, hogy mi történt. Jól rajtoltam, adódott egy remek lehetőségem, hogy kívülről körbeautózzam Checót, a következő dolog, amit éreztem, egy ütés oldalról. Kiváló tempónk volt, nagyszerű hétvégére számítottunk, ehhez képest én éppen nyilatkozom, a csapat pedig nulla ponttal távozik Szingapúrból” – fogalmazott Esteban Ocon.

Vajon bölcs döntés volt kívülről megpróbálni Perez előzését? „Ehhez nem szeretnék semmit hozzáfűzni. Hogy ezek után újra elmérgesedik-e a viszony köztem és csapattársam között? Nem szabadna, nem lesz gond” – tette hozzá a fiatal francia, aki nagyon könnyen lehet, hogy jövőre versenyzői ülés nélkül marad a Formula-1-ben.

A versenybíróság sem látta szabálytalannak Sergio Perezt a rajt utáni pillanatokban, mivel balról előzte egy Haas, jobbról pedig nagyon közel volt a csapattárs, nem volt hova mennie. Bár Martin Brundle, a Sky élő közvetítésében úgy vélekedett, hogy Perez bal oldalán még lett volna hely. Később azonban mégis áthajtásos büntetést kapott a mexikói, amikor látszólag teljesen feleslegesen ráhúzta autóját Szergej Szirotkin Williamsére, ütközést okozva ezzel. A Twitteren a szurkolók már "A nap Maldonadója" címet adományozták Pereznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: