DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hamilton: Életem egyik legjobb köre

Szingapúrban, az időmérő edzés harmadik szakaszában állva hagyta riválisait a négyszeres világbajnok brit. Maga az érintett is úgy érezte, hogy pályafutása egyik legtökéletesebb körét futotta.

Előzetesen mindenki arra számított (maga a Mercedes is), hogy a világbajnoki címvédő istálló hátrányban lesz Szingapúrban, az utóbbi években ugyanis nem sok babér termett eddig a szűk és lassú utcai pályán. Ám mégsem a Ferrari és a Red Bull csatározását láthattuk a pole-pozícióért, hanem Lewis Hamilton húzott elő egy extra teljesítményt. Max Verstappennek három, Sebastian Vettelnek bő hat tizedet adott, saját csapattársának pedig majdnem hetet.

Valószínűleg, a vetélytársak is csak keresik a válaszokat, hogy mégis hogy csinálta ezt Hamilton, ennek szombaton semmi előjele nem volt. A brit úgy érzi, csodát vitt véghez abban a körben, ami pályafutása egyik legjobb teljesítménye volt, amire csak vissza tud emlékezni.

Hamilton emberfeletti teljesítménnyel rukkolt elő Szingapúrban


„Kemény időmérő volt, a pole-pozíciós köröm olyan volt, mint egy csoda. Arra az egy menetre minden mozaikot megfelelően össze tudtam rakni. Őszintén szólva, egészen le vagyok nyűgözve, a szívem is versenyez” – nyilatkozta az első rajtkockát megszerző Lewis Hamilton.

„Nem hinném, hogy egyetlen pillanat is volt ebben a körben, ahol kicsit is szélesre vettem, vagy bármilyen problémám adódott volna. Tökéletesen a határon autóztam az első kanyartól az utolsóig. Olyan érzésem van, hogy életem egyik legjobb körét futottam, amire csak emlékszem” – tette hozzá a világbajnoki éllovas.

A Red Bullnak is különleges szerepe lehet ezen a hétvégén. Korábban azt gyaníthattuk, hogy a bikák fontos pontokat vehetnek el majd Lewis Hamiltontól, ha legyőzik a Mercedest. Most nagyot fordult a világ, a Red Bull (különösen Max Verstappen) Lewis Hamiltonnak segíthet, ha Vettel előtt, de Hamilton mögött végez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: