DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Trulli: Raikkönennek segítenie kellett volna

A korábbi futamgyőztes pilóta úgy véli, Kimi Raikkönen túl agresszív volt az Olasz Nagydíj rajtjánál. A két Ferrari nem segítette egymást, ami Lewis Hamilton malmára hajtotta a vizet.

Jarno Trulli úgy gondolja, a Scuderia elszúrta, hogy nem beszélte meg előre Sebastian Vettel segítésének stratégiáját, illetve, ha meg is beszélte, akkor nagyon nem jól hajtotta végre. Az olasz pilóta szerint Kimi Raikkönennek el kellett volna engednie csapattársát az első kanyarban, ehelyett viszont becsukta a kaput.

Trulli egyetlen futamgyőzelmet aratott hosszú pályafutása során, 2004-ben, Monacóban a Renault színeiben. Továbbra is ő az utolsó olasz, aki teljes idényt futott a Formula-1-ben, még 2011-ben a gyenge Lotusszal (később Caterham). Beugróként Antonio Giovinazzi törte meg az olaszok távolmaradását, 2017 elején két versenyen indult a Sauberrel.

Jarno Trulli szerint Raikkönen a rajtnál hibázott, Vettel pedig temérdek alkalommal az idény során


„Raikkönennek hagynia kellett volna, hogy Vettel belső íven elférjen mellette és megelőzze. Ehelyett keményen rácsukta az ajtót csapattársára, ami még Lewis Hamiltont is meglepte. Ott elmehetett volna Kimi mellett, de ő bezárta az ajtót, nem segítette semmilyen stratégia Vettelt, hogy győzzön” – nyilatkozta Jarno Trulli a Tutti Convocati rádióadásában.

Az olasz ugyanakkor Sebastian Vettelnek is odaszólt idei hibái miatt. „Vettel már többször is hibázott idén, gondoljunk csak Franciaországra, vagy Németországra, ahol lehetséges győzelmeket dobott el magától. Ezen bakik nélkül egészen más lenne a bajnokság állása. Hamilton ettől jobb versenyző, hogy képes ezeket a hibáit egészen minimálisra csökkenteni” – mutatott rá Trulli.

Valóban az lett volna a megoldás, ha Raikkönen már közvetlenül a rajt utáni első kanyarban előreengedi német csapattársát?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: