DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Honda Monzában is bizonyít

Ismét nagy dicséret jár a japán gyártónak, a Toro Rosso-Honda ugyanis a leggyorsabb pályán is bejutott a Q3-ba. Pierre Gasly úgy érzi, a várakozásokat is túlszárnyalja monzai teljesítményük.

Nemigen várta senki előzetesen, hogy a faenzai kiscsapatnak bármilyen esélyei lehetnek Belgiumban és Olaszországban az első tíz közé kerülni, a versenynaptár két leggyorsabb aszfaltcsíkján. Ám a Honda ismét bizonyítja, folyamatosan fejlődik, Spában két pontot ért ez Pierre Gaslynak, Monzában pedig a kilencedik rajtkockát.

Bár a japánok szünet nélkül fejlesztenek, a faenzai kiscsapat arra készült, hogy az Olasz Nagydíj hétvégéje szenvedős lesz számukra. A japánok azonban megint rácáfoltak korábbi gyengélkedésükre és kellemes meglepetést okoztak ezen a komoly lóerőket igénylő pályán. Lassan itt lesz az ideje komolyan venni a sakurai szakemberek munkáját.

Tényleg igaza lesz Helmut Markónak, hogy a Honda jövőre átlépi a Renault-t?


„Az időmérő edzés előtt úgy gondoltuk, nehéz lesz túljutnunk a Q1-en is, ehhez képest végül még a harmadik szakaszba is bejutottam és a kilencedik kockába kvalifikáltam magam. Ez valóban sokkal jobb annál, mint amire számítottunk” – nyilatkozta Pierre Gasly a kvalifikációs sikert követően.

„Valószínűleg a szezon egyik legjobb körét raktam össze. Még jobb érzés, hogy mindezt csapatom hazai közönsége előtt, Olaszországban vittem véghez. Nem tudom, milyen eredményeket ért el a Honda Monzában az elmúlt években, de egyértelműen kellemes meglepetést okozunk Spa után ismét, ahol egy nagy motorerőt igénylő pályán sikerült pontokat szereznünk.”

A fiatal francia pilóta szerint nem is kérdés, hogy a japán gyártó jó irányba halad a fejlesztésekkel. „Valóban kellemes meglepetés a teljesítményünk, de egyben mutatja is, hogy jó irányba haladunk. Úgy vélem, ez még inkább motiválja a japán szakembereket arra, hogy még ennél is erősebbek legyenek. Ha megnézzük az elmúlt éveket, egyértelmű a fejlődés, ez pedig nagyon pozitív dolog” – tette hozzá Gasly, aki jövőre a Red Bullnál szintén Honda-motort használ majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: