DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Marko: Inkább Vettel nyerjen, mint a Mercedes

Óriási csatát vív egymással a Mercedes és a Ferrari a végső győzelemért, ezt a Red Bull idén is tisztes távolból figyeli. A bikák főtanácsadója inkább Vettel sikerét kívánja, mint a német gyártóét.

Bár a német pilóta már negyedik éve nem az energiaitalosok szolgálatában áll, ettől még a jó viszony megmaradt az istálló és Sebastian Vettel között. A közösen töltött hat szezon termése ugyanis négy egyéni és négy konstruktőri világbajnoki cím az évtized elején.

Vettel a Belga Nagydíjon aratott magabiztos győzelmének köszönhetően hét ponttal közelebb került az összetettben éllovas Lewis Hamiltonhoz, de még így is tizenhét egység a különbség. A gyártóknál viszont Raikkönen kiesése miatt még nőtt is a differencia, tizenöt pontos fórban van a Mercedes.

Sebastian Vettel győzelemre vezetheti a Ferrarit


Dr. Helmut Marko jól ismeri korábbi pilótáját, Sebastian Vettelt és reméli, idén végre győztesen kerül ki a Lewis Hamilton elleni harcból. „Sebastian jelenleg mentálisan erősebb, mint a brit és jobb autóval is rendelkezik” – nyilatkozta a főtanácsadó a Servus TV-nek.

„Sokkal szívesebben látnám azt, hogy ő nyer és nem a Mercedes. Remélem ismét újjászületik, ahogy ezt velünk is tette néhány éve. Ötven pont hátránnyal rendelkezett nyáron, aztán a szünet után hihetetlen erősen tért vissza és megfordította a bajnokságot. Minden egyes futamot elképesztő precizitással teljesített” – emlékezett vissza Helmut Marko.

A Ferrari jelenleg aerodinamikailag és motorerőben is úgy tűnik, fölényben van a nagy riválishoz képest, így Vettelnek Monzában és Szingapúrban is komoly esélyei lesznek a győzelemre. A Scuderia számára azonban fontos lenne az is, hogy Kimi Raikkönent se érje semmi balszerencse és pontokat vegyen el Hamiltontól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: