DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen: Jövőre még nem leszünk bajnokok

Max Verstappennek is tetszik, amilyen ütemben a Honda-motor fejlődik 2018-ban, de nem érzi úgy, hogy jövőre máris a világbajnoki címért mehetnek. Még egy újabb év nehézségre számít.

Tavalyhoz képest több tekintetben is feltűnően sokat javult a McLarennel három éven át csak szenvedő japán gyártó a Formula-1-ben, a Toro Rosso oldalán újjászületett a patinás vállalat és máris ugyanannyi pontot gyűjtöttek ebben az évben, mint tavaly a McLarennel a teljes szezon során.

Felettébb kockázatos döntésnek tűnt a Red Bull részéről, hogy tizenkét közös esztendő után úgy határozott, szakít a Renault-val és 2019-től Honda-erőforrásokkal szereli az anyacsapat autóit is. A Toro Rosso már idén váltott és a korábban gyenge és megbízhatatlan erőforrás egyre inkább lábra kap. A megbízhatósággal időnként még mindig meggyűlik a japánok baja (bár az utolsó két versenyhétvégén semmilyen probléma nem adódott az egységgel), tempóban azonban jól láthatóan egyre feljebb zárkóznak, sok szakember szerint a Renault szintjét már elérték.

Max Verstappen is látja a Honda kifejezetten biztató fejlődési ütemét, ám nem érzi úgy, hogy jövőre még bármi esélyük is lenne a világbajnoki címre. Ugyanakkor 2020-ban már elképzelhetőnek tartja, hogy a Red Bull-Honda az első helyekért fog harcolni.

Max Verstappen úgy érzi, 2020-ban már esélyük lehet a legjobbak ellen is


„Elnézve azt, ahonnan az elmúlt évek gyenge teljesítménye után feljöttek, a fejlődés igen számottevő. Most már elég ritkán látni olyat, hogy valami elromlik. A legfontosabb, hogy még inkább feszegetni szeretnék a határokat” – nyilatkozta Max Verstappen a Ziggo Sport tévéadásában.

„Megtalálták a megfelelő középutat, ami nagyon fontos, ha a Ferrarihoz és a Mercedeshez közel akarunk kerülni. A gyártó nagyon komolyan gondolja a projektet, a fejlesztések már a tesztpadon vannak, tőlünk pedig rengeteg sebességváltót kérnek, hogy minél inkább felkészüljenek a jövő évre.”

„Elképesztően elkötelezettek és felpörögtek, tesztkilométerek ezreit szeretnék teljesíteni a tesztpadon. Hogy a Honda jövőre máris a riválisok szintjén lesz-e? Mindenki ezt szeretné, de ez nem könnyű dolog. Először minden téren tovább kell lépnünk, de remélhetőleg a jövő év végére már nagyon közel kerülhetünk. A következő szezonban viszont már valószínűleg teljes erőből támadhatunk” – tekintett előre a húszéves holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: