DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brawn: Fontos volt a Force India túlélése

Az elmúlt hetekben a csődtől menekült meg a csapat, Belgiumban pedig megmutatta, hogy a nehézségek ellenére is tud jól szerepelni. Ross Brawn is örül a Force India megmenekülésének.

Nem sokon múlt, hogy Spában ne 10, hanem csak 9 csapat álljon rajthoz. A Force Indiát ugyanis a csődtől kellett megmenteni, és a csapat a tulajdonosváltás miatt még a pontjait is elveszítette. A lényeg az alakulat szempontjából most az, hogy tudják folytatni a munkát, és továbbra is az F1 mezőnyében lehetnek.

Ross Brawn, a Liberty Media vezetőségének tagja is elmondta véleményét a történetről: „Nagyon fontos volt, hogy ez a történet így végződjön, és hatalmas köszönet jár mindazoknak, akik részt vettek benne, beleértve az FIA-t és a másik kilenc csapatot is. Jelentős volt ez a sport, a belső és külső megítélés szempontjából, és mindenek előtt annak a több száz dolgozónak és családjaiknak a csapatnál, akik elveszíthették volna állásukat.”

 brawn-a-forceindiarol-2018



„Ma már a csapat olyan befektetők csoportjának a kezében van, akik hisznek a sport hosszú távú lehetőségeiben, és akik igazán elkötelezettek a motorversenyzés iránt. Nagy részét ismerem azoknak az embereknek, akik a csapat silverstone-i bázisán dolgoznak, és tudom, mekkora erőfeszítéseket tettek az elmúlt nehéz hónapokban.”

„Ők igazi küzdők, akik nagy szenvedéllyel állnak a versenyzéshez, és különösen boldog vagyok, hogy ez az új fejezet pozitívan kezdődött” – dicsérte a Force India tagjait Brawn.

Belgiumban Sergio Perezt ötödikként, Esteban Ocont pedig hatodikként intették le, aminek a brit szakember szerint már örülhetnek a csapatnál: „Biztos vagyok benne, hogy most már ki tudják élvezni a hétvége pillanatait, annak tudatában, hogy többé nincs veszélyben a jövőjük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: