DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Vettelnek megint keresztbe tett az eső

Sebastian Vettel és a Ferrari hiába tűnt gyorsabbnak Lewis Hamiltonnál, a Q3-ban ismét jött az égi áldás, ahogy a Hungaroringen is. A vörös autóból ráadásul a végén a plusz lóerő is hiányzott.

Elképesztő, mennyire szerencsés az időjárással az utóbbi három nagydíjhétvégén Lewis Hamilton. Németországban a verseny második felében hozta meg a sikert a brit ász számára a részben esős pálya (köszönhetően riválisa sokba kerülő vezetői hibájának), Magyarországon pedig az időmérő edzés döntő szakaszának elején ismét érkezett egy komoly zápor.

Pontosan ugyanez történt Belgiumban is. Igaz, Vettel legalább a második helyet elcsípte Hamilton mögött, de érthetően elég lehangolt volt, mivel a Q2 végéig neki állt a zászló. „Ez nem volt igazi, nagy eső, de nem is maradt száraz a pálya, valahol a kettő között jártunk. Jól tudtam, hogy az utolsó köröm fog csak igazán számítani, a többi nem” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

Vettel hiába volt a leggyorsabb a Q2-ben, a döntő szakasz előtt megint jött az eső


„Eléggé kaotikus volt a helyzet, nem is kezeltük túl jól. Az utolsó kört nem sikerült a legmegfelelőbb módon összeraknom, idő előtt kifogyott az akkumulátorból az energia. Ezért nem zártuk túl szépen az addig nagyszerűen alakuló időmérő edzést.”

„Nem tudtunk olyan higgadtak maradni, mint amennyire szerintem kellett volna. Több különböző okból nem sikerült mindent kihozni magunkból, az edzés végén kicsit szétestünk. De lehetne sokkal rosszabb is” – mutatott rá Vettel, aki így is az első sorból rajtolhat, a Hungaroringgel ellentétben.

A tavalyi futamon hiába üldözte szinte a teljes verseny során a négyszeres világbajnok német nagy riválisát, a Mercedest vezető Lewis Hamiltont, megelőzni nem tudta, pedig többször is közel volt hozzá. Éppen ezért alighanem rengeteg múlik a vasárnapi rajton, hogy az általában jól startoló Ferrari képes lehet-e a pole-pozíciót megszerző Hamilton elé kerülni. Ha nem sikerül, rettentő nehéz dolga lesz a már így is 24 pont hátrányban levő Vettelnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: