DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Magnussen rengeteg pénzt veszít

Egy hosszú ideje húzódó perben jogilag elmarasztalták Kevin Magnussent. Az eljárást korábbi menedzsere indította a dán pilóta ellen és a hölgynek adtak igazat. Ez óriási pénzösszeget jelent.

A rutinos dán pilóta hosszú ideig dolgozott együtt Dorte Riis Madsennel, ám bő három évvel ezelőtt összevesztek és az akkor éppen versenyzői ülés nélkül tengődő, a McLarennél bizonyítani nem tudó pilóta szakított Madsennel. Pechére azonban ez a szakítás sosem lett írásba foglalva, márpedig egy szerződés írásban kezdődik és ér véget.

Madsen ezt használta ki és jogtalan elbocsátás miatt perelte be egykori szövetségesét. 2008 óta dolgoztak együtt, Magnussen azonban 2015-ben otthagyta Madsent, arra hivatkozva, hogy komoly belső konfliktust okozott köztük, hogy milyen irányban haladjon tovább a dán azok után, hogy a McLarennél egyértelművé vált, hogy nincs maradása. 

Magnussen elhagyta menedzserét, de jogilag nagyot hibázott


Ugyanakkor a menedzser és a versenyző közötti szerződést hivatalosan soha nem bontották fel, Madsen ezért jóvátételt követelt az elmúlt két év és a következő néhány esztendő bevételeiből. Az Ekstra Bladet lap értesülései szerint a koppenhágai bíróság Madsennek adott igazat és Magnussen keresetének 20%-át neki ítélte, visszamenőleg 2015-től, egészen 2020-ig.

A lap úgy számol, hogy a pilóta minden bevételét figyelembe véve ez akár 20 millió dán koronára (megközelítőleg hárommillió dollárra) is rúghat, így komoly pénzt kénytelen fizetni a rossz jogi tanácsra hallgató Kevin Magnussen. Az elmúlt években sokat támadták a meglehetősen agresszív dánt, vezetési stílusa miatt, most viszont a pályán kívül is hibázott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: