DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Vettel és Hamilton is fejlesztett motorral

A Ferrari és a Mercedes is új erőforrással jelentkezik a Belga Nagydíj hétvégéjén, így a világbajnokságért küzdő két nagy rivális közti csata még érdekesebbé válhat a nyári szünet után.

Eddig is fordulatos, remek idényt produkált a száguldó cirkusz, ami a Vettel-Hamilton viaskodást illeti, az elmúlt évekhez képest rekordszámban változott az összetettben élen álló személye. Ahogy több szakember is elmondta, idén az évközi fejlesztési verseny dönti el a két négyszeres világbajnok közti versengést.

Silverstone óta egyértelműnek tűnt, hogy a Ferrari orrhosszal a Mercedes elé került, mind a karosszéria, mind a motor területén. Most a két élcsapat beveti harmadik specifikációjú motorját, de hogy élesben, a versenyen is használják-e, ez jó eséllyel csak szombaton derül majd ki.

A Ferrari marad gyorsabb, vagy a Mercedes ledolgozza hátrányát?


„Természetesen minden frissítés, amit bevethetünk, nagyon fontos. A következő két versenyhétvégén nagy szerepe van a motorerőnek. Láthattuk, mekkora szerepe van a fejlesztéseknek, a Ferrari óriásit lépett előre az Osztrák Nagydíj környékén és ez nem csak az erőforrásra vonatkozik” – nyilatkozta Lewis Hamilton a Crash.net szakoldalon.

„Ezen a hétvégén szerintem nekik is és nekünk is teljesen új motorunk lesz, érdekes lehet majd megnéznünk, hogyan boldogulunk egymás ellen. Természetesen nagyon bízom a saját fejlesztéseinkben” – tette hozzá Hamilton.

Mivel Kimi Raikkönnen Spanyolországi motorhibája miatt már a harmadik egységet használja, egy fejlesztett erőforrás beszerelése rajtbüntetést vonna maga után, a finn pilótánál nem tudni, mikor kapja meg a frissített motort. A Mercedes istállónál, Valtteri Bottasnál ugyanez a helyzet, csak péntek este döntik el, melyik erőforrást használják a hétvége további részében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: