DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Vettel bízik az új fejlesztésekben

Véget ért a nyári szünet a száguldó cirkusz mezőnye számára, Belgiumban ismét pályára gurulnak. A Ferrari továbbfejlesztett autóval érkezett, amitől Vettel reméli, tovább gyorsulnak.

Nem lazsálhat egyetlen F1-es istálló sem, különösen, ha a világbajnoki cím a tét. A Mercedes és a Ferrari is a Belga Nagydíj hétvégéjén jelentkezik idei harmadik specifikációjú erőforrásával, amitől természetesen javulást remélnek. De a motoron kívül is szinte mindig hoznak valami újítást, a 2018-as világbajnoki címet az évközi fejlesztési verseny döntheti el.

A nyári szünet előtt a vörös autók tűntek a leggyorsabbnak, de az időjárás sem játszott a kezükre, valamint több vezetői hibát is láthattunk a Scuderia versenyzőitől, így nemhogy Vettel nem rendelkezik komoly pontelőnnyel, hanem még le is maradt huszonnégy egységnyire az éllovas Lewis Hamiltontól.

Vettel magabiztosan várja az évad második felét


Ám az autó gyors, Vettel pedig reméli, ez így is marad. „Ahogy az szokásos, a nyári szünetet követően több frissítéssel is készültünk az autón. Innentől kezdve a siker kulcsa az, hogy mindenhol megtartsuk eddigi, kiváló tempónkat” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Belga Nagydíj helyszínén.

„Úgy vélem, eddig a fejlődés terén remek munkát végzett a csapat, ezért vagyok magabiztos a szezon hátralevő részét tekintve. Jó néhány olyan verseny volt, ahol teljesítmény terén előnyben voltunk, de mégsem szereztünk annyi pontot, amennyit lehetett volna, bár ugyanez riválisainkra is igaz.”

Mivel töltötte ezt a néhány hét szabadidejét a négyszeres világbajnok német? „Leginkább pihentem a családommal, úsztam, futottam, bicikliztem. Most visszatérünk egy olyan pályán, amit igencsak szeretünk, mivel ez kihozza a pilóták képességei közti különbséget” – tette hozzá a német ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: