DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Fisichella: Jó volt Alonsóval egy csapatban

Rengetegen kritizálják Fernando Alonsót, hogy összeférhetetlen és káoszt teremt, ahova csak bekerül. Egykori csapattársa a védelmére kelt, szerinte kiváló légkör uralkodott a Renault-nál.

Amikor kiderült, hogy Daniel Ricciardo váratlanul a gyári Renault-hoz igazol, azonnal megkezdődtek a találgatások, hogy ki kerülhet a helyére az energiaitalos gárdához. Felmerült még a McLarennél csalódott Fernando Alonso neve is, ám a Red Bull csapatfőnöke gyorsan lehűtötte a kedélyeket, hogy semmiképp nem igazolnák le a veterán spanyolt, mivel Alonso túlságosan balhés, amire a bikáknak nincs szüksége.

Pár hét alatt sok kérdőjel kiegyenesedett, a spanyol bejelentette, hogy év végén távozik a Formula-1-ből, azóta azt is tudjuk, hogy megüresedő helyére honfitársa, Carlos Sainz kerül a wokingiakhoz. Hétfő óta pedig az is hivatalos, hogy Pierre Gasly veszi át Ricciardo helyét a Red Bullnál.

Hogy bárhol csak káoszt okozna a kétszeres világbajnok, ahol csak megfordul? Ezt határozottan cáfolja egykori Renault-s csapattársa, Giancarlo Fisichella. Az olasz éppen abban a két évben volt a francia gyári istállónál Alonso társa, amikor két bajnoki címét szerezte, 2005-ben és 2006-ban. Mindkét évadban a konstruktőri bajnoki címet is megcsípte a gárda.

Fisichella szerint szó sincs arról, hogy Alonso összeférhetetlen lenne


Fisichellának kifejezetten jó emlékei vannak az együtt töltött időről, amikor Alonsóval osztották meg egymással a garázst. „Két gyönyörű szezont töltöttünk együtt, megnyertük a gyártók világbajnokságát, Fernando pedig az egyénit. Olyan jó atmoszféra uralkodott a csapaton belül, amit sehol máshol nem tapasztaltam” – nyilatkozta a háromszoros futamgyőztes.

„Barátokká váltunk, nagyon jól kijöttünk egymással, mindig közösen dolgoztunk, sőt, időnként egy órával a verseny előtt még kártyázgattunk is. Sokat játszottunk vele, Flavio Briatorével és más csapattagokkal is, igaz, Fernandónak és nekem megvoltak a trükkjeink, hogy nyerjünk” – folytatta nevetve Giancarlo Fisichella.

„Hogy mit kívánok neki útravalónak, most, hogy távozik? Azt, hogy továbbra is adja a legjobbját, ehhez sok szerencsét kívánok! Remélem, még sok-sok évig látjuk egymást a pályán” – tekintett előre a veterán olasz, aki a WEC-ben változatlanul aktív versenyző egy Ferrarival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: