DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Red Bull: Nem akarjuk a balhés Alonsót

Elismerik óriási vezetési tudását, a Red Bull vezetői mégsem szeretnék leigazolni Fernando Alonsót. Úgy vélik, amelyik csapatnál megfordul, káoszt okoz, nincs szükségük az intrikára.

Lassan egy hete már, hogy Daniel Ricciardo bejelentette távozását a Red Bull istállótól. A rutinos ausztrál hatalmas pénzért igazolt át a gyári Renault-hoz, azóta folyamatos találgatásban tartja a sajtót a téma, hogy vajon ki érkezhet az energiaitalos csapathoz a megüresedett helyre. Számos név felmerült, a legvalószínűbbnek Carlos Sainz vagy Pierre Gasly leigazolása tűnik.

Olyan híresztelés is kipattant, hogy a McLarennél elégedetlen és frusztrált Fernando Alonso szerződhet Max Verstappen mellé, ám ezt a szakértők nem tartják valószínűnek. Alonso három éven át szenvedett a Honda-motorokkal és rengetegszer kritizálta nyilvánosan a japán gyártót. Márpedig a bikák a jövő évtől Renault-ról Hondára váltanak.

Ennél azonban fontosabb indok, hogy a Red Bull sem szeretné leigazolni a továbbra is a legjobb pilóták között számon tartott kétszeres világbajnokot, mert eddigi pályafutása során szinte minden csapatánál, ahol versenyzett, előbb-utóbb bajt kevert. Így gondolja legalábbis az osztrák istálló főnöke, így nagy valószínűséggel Alonsót kihúzhatjuk a listáról.

2009-ben szerződtetni akarták Alonsót a Red Bullhoz, most már nem


„Minden tiszteletem Fernandóé, kitűnő pilóta, nagyszerű vezetési tudással. De úgy vélem, nehéz dolgunk lenne, hajlamos ugyanis káoszt okozni, akárhol is van éppen. Nem hinném, hogy csapatunk számára egészséges dolog lenne, ha Fernando csatlakozna hozzánk” – fogalmazott élesen Christian Horner.

„Egyébként is, mi szinte mindig a fiatalokat részesítjük előnyben, ahogy eddig is, sokkal inkább, minthogy olyan pilótát hozzunk a csapathoz, aki nyilvánvalóan pályafutása vége felé jár. Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel számos, nagy tehetségű versenyzővel állunk szerződésben. Szerintem hamarosan leülünk és átértékeljük, mi is a pontos helyzet” – tette hozzá Horner.

A csapatfőnök is elismerte, hogy listájuk élén Carlos Sainz és Pierre Gasly található. Fernando Alonso egyébként a napokban bizakodóan nyilatkozott a jövő évi McLaren fejlesztéséről, így egyre valószínűbb, hogy a kétszeres világbajnokot sem veszíti el a mezőny 2019-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: