DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez nem bánta meg a Renault visszautasítását

Sergio Pereznek lehetősége lett volna a francia gyári istállóhoz kerülni, de végül maradt a Force Indiánál. A bizonytalan viszonyok ellenére arra számít, hogy továbbra is a csapat pilótája maradhat.

A pénzügyi csőd szélére sodródott az elmúlt két esztendő legkellemesebb meglepetése, a Force India (zsinórban kétszer végeztek a középmezőny élén, tavaly és tavalyelőtt is megkaparintották a konstruktőri negyedik helyezést), ám Lawrence Stroll pénze kihúzta a csávából az istállót.

Ezzel gyakorlatilag egyértelművé vált, hogy legkésőbb 2019-től a gárda egyik pilótája a tulajdonos fia, Lance Stroll lesz, aki elhagyja a vergődő Williamst. Ha továbbvisszük a fonalat, az is egyértelművé válik, hogy a jelenlegi pilótapárosból (Esteban Ocon és Sergio Perez) legalább egyiküknek mennie kell a rózsaszín csapatból.

Bár a rutinos mexikói pilótát több híresztelés is összefüggésbe hozta a Haasszal, ahol az idén sokat hibázó Romain Grosjeant váltaná, az érintett egyelőre arra számít, jövőre is jelenlegi csapatánál maradhat. Bár több pontja van, mint csapattársának, inkább a fiatal francia tűnik erősebbnek, ám Pereznek óriási lökést adott pontszámban a bakui dobogós helyezés. Azt leszámítva azonban legtöbbször Ocon a gyorsabb.

Perez az egyetlen, aki a három topcsapat pilótáin kívül dobogóra állhatott idén


Perez elismerte, hogy lehetősége lett volna korábbi csapattársához, Nico Hülkenberghez csatlakozni a Renault-nál már másfél évvel ezelőtt (sőt, akkoriban nyílt titok volt, hogy a kívánságlistán Perez a német előtt volt), ám a mexikói lojális maradt a Force Indiához, ahol 2013-as, pocsék szezonját követően újra felépíthette magát. Egyáltalán nem bánta meg döntését.

„Abszolút nem bántam meg, hogy nem írtam alá akkoriban a Renault-hoz, mivel az elmúlt két esztendőben a három topcsapat versenyzői mögött mindig én voltam a középmezőny legjobbja, miközben kitűnő eredményeket szállítottam. A gárda pedig szintén kétszer végzett a negyedik helyen a gyártók világbajnokságában, megelőzve a Renault-t” – mutatott rá Sergio Perez, aki idén az egyetlen olyan pilóta, aki a Red Bull-Ferrari-Mercedes hármas hat pilótáján kívül dobogóra állhatott.

A pályafutását 2011-ben megkezdő mexikói összesen nyolcszor állhatott dobogóra (a Sauber és a Force India színeiben). A szakemberek arra számítanak, hogy a Mercedes támogatását élvező Ocon fog váltani (a McLarent, a Williamst és a Haast is rebesgetik), Perez pedig nagy valószínűséggel maradhat jelenlegi csapatánál. A következő hetekben valószínűleg erre is választ kapunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: