DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Sajtó: Raikkönen hosszabbított a Ferrarival

Az olasz sajtó szerint napokon belül bejelentik Kimi Raikkönen szerződéshosszabbítását a Ferrari istállónál, de Charles Leclerc-ről is az a hír járja, hogy nem marad jelenlegi csapatánál.

Olaszországban nemzeti ügy a Scuderia, a sajtó pedig biztosra veszi, hogy Kimi Raikkönen már meg is állapodott a Ferrarival a folytatásról, órák, esetleg napok kérdése, hogy hivatalosan is bejelentsék, hogy a finn jégember lesz jövőre is Sebastian Vettel csapattársa a vörösöknél.

A 2007-es világbajnok idén szerepel eddig a legjobban azóta, hogy 2014-ben visszatért az olasz gárdához. Bár néhány hete még a visszavonulásáról cikkeztek (ahogy egyébként az elmúlt években megszokhattuk), de a jelek szerint ismét mellé lőttek, akik azt vizionálták, az idény végén befejezi és Charles Leclerc ülhet a helyére 2019-től.

Úgy fest, továbbra sem vonul vissza Kimi Raikkönen


A Corriere della Sera egészen biztosra veszi, hogy Raikkönennel már alá is írt újra a Ferrari, a szerződés bejelentése pedig Spában, vagy Monzában történik meg. Az olasz lap emellett azt is valószínűsíti, hogy a húszéves monacói tehetség, Leclerc sem marad a Saubernél.

Az idén sokszor villantó újonc jó eséllyel a Haashoz igazolhat, ahol Romain Grosjean helyét venné át. Hogy ebben az esetben ki kerülne Leclerc helyére a svájci istállóhoz? Az olasz lap legnagyobb valószínűséggel Antonio Giovinazzit és Stoffel Vandoorne-t említi, ám ez már eléggé elméleti fejtegetésnek tűnik. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: