DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hartley-nak Webber is segít

A Toro Rosso új-zélandi pilótája igyekszik átvenni korábbi csapattársa, Mark Webber gondolkodását. Sűrűn kér tőle tanácsot és a visszavonult ausztrál mindig készségesen segít neki.

A Red Bull fiókcsapatánál két, nagyjából újonc pilóta versenyez idén, de az idei évben Brendon Hartley jelentősen elmarad Pierre Gaslytól, mind az időmérőkön és a versenyeken mutatott teljesítmény, mind a szerzett pontok tekintetében. Több, nagy baleset részese is volt, de nem adja fel.

Az új-zélandi korábban együtt versenyzett Mark Webberrel a WEC-sorozatban a Porsche istállónál, bár nem ugyanabban az autóban. Hartley 2017-ben megnyerte a Le Mans-i 24 órást, ez a siker volt az egyik oka annak, hogy a Red Bull hosszú szünet után visszahívta az F1-be, miután nyolc évvel korábban egy tesztelés után már nem tartottak rá igényt az akadémián.

Webber személyében komoly mentora van Hartley-nak


Egyelőre nem sikerült megvetnie lábát a Formula-1-ben, de gyakran kér tanácsot a Red Bullnál hosszú éveket töltő barátjától, Mark Webbertől. „Rengeteget beszélgetünk. Karrierem során megtanultam, hogy annál jobb, minél több embertől kapok tanácsot. Csak hasznom van abból, hogy ilyen ember áll mellettem, mint Mark, aki boldogan veszi fel a telefont, vagy ebédel velem, hogy megvitathassunk mindent” – nyilatkozta Brendon Hartley a Racefans szakoldalnak.

„Jó barátommá vált, mindig mond valami érdekeset, vagy ad egy jó tanácsot. Szerencsés vagyok, hogy ilyen csapattársam volt a WEC-ben. Rengeteget segített abban, hogyan kezeljem a különböző szituációkat, főleg mentálisan, hogyan birkózzak meg a Formula-1-gyel járó nyomással.”

„Sok értékes tanáccsal látott már el, mindig is nagyon segítőkész volt velem. A Porschénél együtt töltött idő alatt látható volt, hogy őt nem igazán izgatják a pletykák, csak a fontos dolgokra összpontosít. Egészen másképp látja a világot, egyre inkább igyekszem én is átvenni ezt. Idén különösen nagy nyomás nehezedik rám, leginkább a média részéről. Mégis azt érzem, hogy sokkal erősebb lettem az utóbbi időben, függetleníteni tudom magam a külvilágtól és jól érzem magam. Arra fókuszálok, amire kell” – tette hozzá Hartley.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: