DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Carey: Adjunk esélyt Schumachernek

Chase Carey, a Liberty Media egyik első embere feltétlenül lehetőséget adna Mick Schumachernek, hogy kipróbálhassa magát a Formula-1-ben is. Az ifjú pilóta jelenleg az F3-ban versenyez.

Lépésről lépésre kíván haladni a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick, két évvel ezelőtt az F4-ben tekerte a kormányt, tavaly óta pedig a Formula-3-as bajnokságban láthatjuk. Első évében csak egy dobogós hellyel hívta fel magára a figyelmet, egyébként maradandót nem alkotott.

Idén már a bajnokság egyik esélyesének tartották az év elején, de az első helyszíneken szintén nem teljesített kiugróan, néhány dobogós helyezéstől eltekintve beleszürkült a mezőnybe. A nagy áttörés éppen legutóbb, Spában jött el, amikor is esős körülmények között megszerezte első győzelmét a szériában, pontosan ugyanott, ahol 26 évvel ezelőtt édesapja első F1-es sikerét elkönyvelhette, szintén (félig) esőben.

Michael Schumacher később sikert sikerre halmozott, hét világbajnoki címet nyert és Németországban egyértelműen ikonná vált. A Schumacher-kultusz annyira erős, hogy a mai napig erre a névre mindenki felkapja a fejét az autósportban, pedig utolsó világbajnoki címét már lassan tizennégy évvel ezelőtt szerezte, de utolsó futamgyőzelméhez is majdnem tizenkét évet kell visszamennünk az időben.

Mick Schumachert Carey is szívesen látná az F1-ben, de vajon eljut-e odáig?


Chase Carey szerint mindenképpen jót tenne a Formula-1-nek, ha a Schumacher név visszatérne a száguldó cirkuszba, így nagyon várja, hogy a hétszeres világbajnok legenda fia versenyzői ülést kapjon. Ez a többi fiatal pilótának is inspirációt jelenthetne.

„Michael Schumacher szerepe még mindig óriási a Formula-1-ben. Igazi ikonja a sportágnak és az is marad. Mick Schumacher? Valahogy meg kellene könnyítenünk a fiatal pilóták bejutását a Formula-1-be, különlegesen jó lenne, ha Mick is lehetőséget kapna” – nyilatkozta Carey a Bild am Sonntag című lapnak.

Vajon a teljesítménye alapján is felfigyelnek majd az ifjú Schumacherre? Eddig nem igazán tűnt ki az F3-as mezőnyből második évadában sem, de lehet, hogy belgiumi győzelme elindítja a siker útján Mick Schumachert. Súlyos sérüléseiből lábadozó, élete legnagyobb harcát vívó édesapja biztosan büszke lenne rá, ha az F1-ben is bemutatkozhatna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: