DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso Sainzot is kinyírná?

Bár Carlos Sainz úgy véli, egy álma válna valóra, ha Fernando Alonsóval egy csapatba kerülne, egykori versenyző honfitársa kifejezetten óvja őt ettől a lépéstől, mert elődjeihez hasonlóan megjárhatja.

Pénteken robbant a bomba, hogy Daniel Ricciardo elhagyja a Red Bullt és a Renault gyári istállójához igazol. A hivatalos megerősítés után egyértelművé vált, hogy a Nico Hülkenberg-Carlos Sainz párosból valakinek nem lesz maradása a franciáknál és inkább az eleve csak kölcsönben ott versenyző spanyol sorsa tűnik bizonytalannak.

A pletykák Ricciardo eligazolásának hírére felerősödtek, többek között a fiatal spanyol pilóta jövőjével kapcsolatban is. Az egyik, reálisnak tűnő változat, hogy a Red Bull visszahozza kölcsönadott versenyzőjét és elfoglalhatja az ausztrál helyét az anyacsapatnál, amire egyébként évek óta vár.

Sainz és Alonso jó barátok a pályán kívül


Olyan híresztelést is hallhattunk, hogy a Sainz a McLarenhez igazolna, ahol a meglehetősen alulteljesítő Stoffel Vandoorne helyét venné át Fernando Alonso csapattársaként. Ez szintén tetszene Sainznak, akinek mentora és jó barátja a kétszeres világbajnok honfitárs. Bár Sainz úgy érzi, egy álom valósulna meg ezzel, Pedro de la Rosa, a McLaren korábbi pilótája szerint egyáltalán nem lenne jó ötlet.

„Egy álom? Úgy vélem, jobb lenne, ha nem lennének egy istállónál. Fernando csapattársának lenni nagyon nehéz, Carlos csak szenvedne, ha így történne. Sokkal szívesebben látnám, ha Carlos még két-három év tapasztalatot gyűjtene és csak utána kapna egy Fernandóhoz hasonló kaliberű, fenevad csapattársat” – nyilatkozta Pedro de la Rosa a Cadena Ser rádiónak.

A spanyol ex-pilóta nem aggódik, hogy honfitársa esetleg ülés nélkül maradhat. „Ha a Renault elköveti azt a hibát, hogy hagyja elmenni Carlost, ő már letett annyit az asztalra, hogy megérdemel egy helyet a Formula-1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: