DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottasnak nem kell támogatnia Hamiltont

A Német Nagydíjon csapatutasítást alkalmazott a Mercedes, aminek köszönhetően Lewis Hamiltonnak kedveztek, aki az élen haladt az őt támadó csapattársa előtt. Valtteri Bottas mesélt az esetről.

A Mercedesnél a hockenheimi futam után tisztázták: ha a finn van előrébb, akkor neki kedveznek, a lényeg az első két hely begyűjtése volt a csapatnak. Ez meg is történt, és Sebastian Vettel kiesésével pedig ismét a német gárda vezeti a konstruktőri pontversenyt a Ferrari előtt.

Bottasnak a futam közben szóltak a fülére, hogy ne támadja meg Hamiltont az első helyért, aki követte csapata akaratát, és sokadik második pozícióját gyűjtötte be 2018-ban. A finn elmondta, szerinte mi a szándéka istállójának: „Hiszem, hogy még mindig szabadon versenyezhetünk. Nyilván ez mindig esettől függő, de jelenleg nem az a terv, hogy a támogató szerep az enyém.”

bottas-a-csapatutasitasrol-2018



„Még mindig egyenlő feltételek mellett versenyzünk. Ez most így van, és remélhetőleg egészen az év végéig így fog folytatódni.”

„Különböző okok miatt nagyon sok pontot veszítettünk – Németországban viszont fej-fej mellett haladtunk, de a csapat azt akarta, hogy biztosan hazavigyük azokat a pontokat. Arra is mérget veszek, hogy ha én lettem volna elől, akkor is ugyanez történik” – magyarázta meg a szituációt Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: