DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg: Hamilton hitehagyottnak tűnt

A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg elmondta, hogy Lewis Hamilton testbeszéde olyasvalami, amihez nincs hozzászokva volt csapattársától, és szerinte hitehagyottság jele lehet.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is ötödik világbajnoki címét üldözi az idei éven, s jelenleg úgy tűnik, hogy inkább a Ferrari és Vettel térfelén pattog a labda. Hamilton balszerencse sorozata folytatódott ugyanis a Német Nagydíj időmérő edzésén, miután a brit ráhajtott az első kanyar kijáratán található rázókőre, amelytől akkora ütést kapott az autó, hogy hidraulikai meghibásodás miatt kiállni kényszerült, már a Q1 végén Hamilton, bár ő maga azt mondja, hogy mikor elkezdte a körét, már akkor sem volt minden rendben az autóval.

Emlékezhetünk rá, hogy a Mercedes ebben a szezonban többször számolta már el magát safety car fázis közben, illetve VSC alatt, legutóbb például Ausztriában, ahol végül mindkét Mercedes megállt, technikai meghibásodás következtében. Aztán Silverstone-ban Raikkönen ütötte el Hamiltont egy esetleges győzelemtől, így Sebastian Vettel köszönte a lehetőséget, és megnyerte a Brit Nagydíjat.

Hamilton elvesztette volna a győzelembe vetett hitét?


Nico Rosberg elmondta a Sky Sports-nak, hogy Hamilton testbeszéde teljesen váratlan számára, soha nem látott még tőle hasonlót: „Ez egy olyan dolog, ami kissé meglepett. Nem láttam még ilyet korábban tőle. Először Silverstone-ban, aztán most ott az autó mellett, ilyen sok ideig. Talán hitehagyottság lehet, vagy valami ilyesmi. Természetesen ez egy nehéz helyzet számára, de ilyet még nem láttam tőle. Nehéz lehet elfogadnia, hogy miközben Vettel alatt minden összeállt, nagyszerűen megy az autó, megszerezte a pole-t is, neki megint valahonnan hátulról kell majd a mezőny után erednie. Szóval holnap nagyon nehéz napja lesz.”

Hamilton csak a 14. helyről indulhat legjobb esetben is, a vasárnap 15:10-kor rajtoló Német Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: