DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton nem teljesen érti, mi történt

A címvédő brit úgy érzi, már azelőtt probléma adódott a Mercedesszel, hogy a rázókőre hajtott az F1-es Német GP időmérőjén, Toto Wolff szerint viszont az okozta a hidraulikai meghibásodást.

Idejekorán véget ért a hockenheimi kvalifikáció Lewis Hamilton számára: már a Q1 végén félre kellett állítani a Mercedesét. A visszajátszásokon annyi látszott, hogy a brit keményen átugratott az első kanyar rázókövén, majd nem sokkal később a csapat hidraulikai hiba miatt az autó leállítására kéri őt. A négyszeres vb-első a Mercedesből kiszállva is próbálta még visszatolni azt a bokszba, ám végül ez nem jött össze neki.

„Nem pontosan értettem, mi történt, ezért csak az járt a fejemben, hogy hozzam vissza az autót, de aztán rám szóltak, hogy álljak meg” – idézte fel a történteket a Sky Sports kamerái előtt Hamilton. „Kiszálltam, és megpróbáltam visszatolni, de túl messze voltam. Láttam, hogy szivárog az olaj, így tudtam, hogy hagynom kell, hogy félretolják valahova. Nem akartam feladni, egyszerűen csak tovább akartam tolni az autót.”

Arra a kérdésre, hogy az 1-es kanyarban történt lesodródása okozta-e a gondokat, így felelt a címvédő: „Már előtte történt. Minden körben ugyanúgy használjuk a rázóköveket. Úgy gondolom, épp előtte törhetett el a kormányösszekötő, szerintem ez okozta a problémát” – vélekedett Hamilton. Érdekesség, hogy csapatfőnöke, Toto Wolff viszont úgy fogalmazott, hogy az ugratás váltotta ki a hidraulikai szivárgást – igaz, nyilatkozatakor még nem érkezett vissza hozzájuk az autó.

Két hete Hamilton Silverstone-ban egy rajtbaleset után tudott visszazárkózni a második pozícióba, de úgy érzi, a Német Nagydíjon nehezebb lesz ezt a produkciót megismételni: „Előzés szempontjából ez az egyik legrosszabb pálya. Mindent bele fogok adni vasárnap, meglátjuk, meddig tudok előrejönni, de ez nem olyan lesz, mint Silverstone. Biztos vagyok benne, hogy tudok majd szerezni néhány pontot, de hogy hol fogok végezni, azt nem tudom. Csak annyit tehetek, hogy másnap ismét harcolni fogok, és várom, hogy jöjjön a lehetőség.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: