DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Egyszerűen gyorsabb volt a Ferrari

Kis híján megtréfálta az F1-es Német Nagydíj időmérőjének végén Sebastian Vettelt, a finn pilótának azonban be kellett érnie a második hellyel. De onnan is harcba szállna a győzelemért.

Néhány pillanat erejéig úgy tűnt, Valtteri Bottas megszerezheti a rajtelsőséget Hockenheimben, annyira erős utolsó szektort rakott össze a finn, Sebastian Vettel azonban válaszolni tudott erre, így végül a mercedeses két tizeddel lemaradt a németországi pole-ról. Az idén még futamgyőzelem nélkül álló, de a szerződését a minap meghosszabbító pilóta úgy érzi, ellenfeleik egész egyszerűen gyorsabbak voltak az időmérőn:

„Kemény csatát vívtunk ma a pole-ért, de úgy vélem, végül a Ferrarik ma gyorsabbak voltak, főleg Sebastian” – idézi Bottast a Crash.net szakportál. „Ami az én körömet illeti: talán néhány századot, maximum egy tizedet találnék itt-ott, de egyszerűen túl gyorsak voltak hozzánk képest. Jó kört futottam, különösen az utolsó szektorban. Az első Q3-as körömben hiányzott valami, de jól éreztem magam az autóban.”

Bottas még így is a Mercedes egyetlen mentsvára volt az időmérő fináléjában, miután Lewis Hamilton hidraulikai hiba miatt már a Q2-ben sem tudott pályára gurulni – mindezt a gyártó hazai versenyén. „Csapatként ez egy nagyon fontos verseny számunkra, az egyik hazai futamunk a Mercedes és a Daimler szempontjából” – fogalmazott a finn. „Ebből a kiinduló helyzetből kell kihoznunk a maximumot. Legalább én a második helyről indulok, de hosszú verseny lesz a holnapi, biztos vagyok benne, hogy Lewis is vissza tud zárkózni. Láttunk már rengeteg dolgot, szóval nem adjuk fel, úgy érzem, erős eredményt szerezhetünk vasárnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: