DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: A futamokon jól teljesítünk

A McLaren-Renault leggyengébb pontja idén az időmérős teljesítmény, ami meghatározza a teljes hétvégét. Fernando Alonso és Gil de Ferran is fejlődésre számít a következő helyszíneken.

Hockenheimbe látogat a Formula-1-es mezőny, miután a tripla versenyhétvége után kicsit végre kifújhatták magukat. Egyelőre nem volt hosszú a pihenőidő, már mindenki a Német Nagydíjra készül, ami után azonnal következik majd a Hungaroring is. Fernando Alonso már háromszor is győzött Hockenheimben, a jelenlegi autóval viszont egy erős pontszerző hely a célkitűzés.

„Szeretek Hockenheimben versenyezni, három ízben nyertem is már itt, a tavalyi kihagyás után jó újra visszatérni ide. Az egyik klasszikus pályáról beszélünk, jó rajta vezetni és előzési lehetőségeket is tartogat, különösen az extra DRS zónával. Remélhetőleg ismét harcba szállhatunk riválisaink ellen” – tekintett előre Fernando Alonso.

„Tudjuk, hogy az időmérős teljesítményünkön kell még sokat javítani, hogy vasárnaponként jobb esélyünk legyen. Azt viszont megfigyelhettük, hogy a versenyeken mindig remekül fut az autó és feljövünk a pontszerző helyek egyikére. Ugyanez a célkitűzés Németországban is.” A McLarennek van is hova javulnia, mivel az utóbbi két-három hónapban több rivális is egyértelműen a wokingiak elé került.

A McLarennek a középmezőnyben is akadnak gondjai, az élcsapatok egyelőre elérhetetlenek


„A nyári szünet előtt két, teljesen eltérő karakterű pályán kell helytállnunk, ezért keményen dolgozunk, hogy a kihozzuk a lehető legtöbbet. A legjobb beállításokat kell megtalálnunk, bár tudjuk, ez a hétvége nem lesz könnyű számunkra, ismét mindent beleadunk” – tette hozzá a spanyol ász.

„A kimerítő, tripla hétvége után a csapattagok végre eltölthettek néhány napot a családjukkal otthon. Most újra visszatérünk és Németországban és Magyarországon is még egyszer megnyomjuk a hosszabb nyári szünet előtt. Nagyszerű, hogy a Formula-1 visszatér Hockenheimbe két év szünet után. Mindkét pilótánknak komolyabb tapasztalata van már ezen a pályán” – nyilatkozta Gil de Ferran, a McLaren nemrég kinevezett sportigazgatója.

„Mivel egyik istálló sem járt itt az elmúlt évben, ez annyit jelent, hogy igen mozgalmas pénteki napnak nézünk elébe mindannyian. Minél inkább meg kell próbálni a szimulátoron tapasztaltakat átültetni a valóságba és finomhangolni a csomagunkat szombatra és vasárnapra” – ismerte el az egykori, kétszeres CART-bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: