DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Force India is a McLaren elé került

Tavaly év végén mindenki az élmezőnybe várta a McLarent idén, de a kezdeti biztatóbb eredmények után több istálló is visszaelőzte a patinás csapatot. A Force India is újra a wokingiak elé került.

Az előző két évadban a Force India kitűnően teljesített a Formula-1-ben, kiscsapat lévén nem lehetnek vérmes reményeik, mégis dobogós helyezéseket szerezve zsinórban kétszer megkaparintották az összetett negyedik pozíciót, ami a topcsapatok mögött óriási fegyverténynek számít.

A riválisoknál gyengébb anyagi lehetőségek ellenére idén is remek felzárkózásba kezdtek, pedig idén az évad eleji versenyek nagyon nem jól sikerültek. A fejlesztések mégis beválnak és ezek segítségével elkezdtek egyre feljebb lépkedni a rangsorban. Az összetettben egyelőre a hatodik helyen állnak, de egészen közel az ötödik Haas és nincs vészes távolságban a huszonegy egységgel előttük elhelyezkedő Renault sem.

A Force India tulajdonosa bízik a következő fejlesztésekben is


Vijay Mallya csapattulajdonos a gyenge rajt utáni feltámadás miatt továbbra is hisz abban, hogy meglehet az összetett negyedik hely idén is. „Nem indultunk valami jól (három verseny után mindössze egyetlen pontocskával szerénykedett az indiai istálló), négy olyan futam is volt, ahol belekeveredtünk egy rajt utáni balesetbe.”

„Képesek voltunk felállni a padlóról, az új fejlesztéseink beválnak. Lehagytuk a McLarent is, pontosan azért, mert az évközi, fejlesztett alkatrészeink mind jól szuperálnak. A következő versenyeken, illetve rögtön a nyári szünetet követően ismét több újítással jelentkezünk, aminek segítségével, remélhetőleg lassacskán visszazárkózunk a negyedik helyre” – tekintett előre rendkívül optimistán Mallya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: