DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg megvédte Raikkönent

A Mercedes 2016-os világbajnoka biztos benne, hogy nem volt szándékos Kimi Raikkönen részéről a Brit Nagydíj első körében történt incidens. Rosberg érvekkel is alátámasztotta állítását.

Le Castellet után Silverstone-ban is megtörtént, hogy egy Ferrari kiüt egy Mercedest az első körben. Franciországban Valtteri Bottas futama ment tönkre, mivel defektet kapott, miután Sebastian Vettel első szárnya kivágta a hátsó kereke.

A Brit Nagydíjon Lewis Hamilton húzta a rövidebbet, amikor Kimi Raikkönen elfékezte magát, és kiütötte a négyszeres világbajnokot az első körben. A Mercedes pilótája ugyan a második helyen végzett, a csapat vezetősége mégis odaszúrt a Ferrari pilótájának az incidens miatt.

 rosberg-a-raikkonen-hamilton-incidensrol-2018



Nico Rosberg nem tudja elképzelni, hogy Kimi Raikkönen direkt ütötte volna ki Lewis Hamiltont: „A válasz elég egyszerű, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem volt szándékos.”

Az ex F1-es pilóta a fenti állítását a következőkkel magyarázta: „Már Ausztriában is láthattuk, hogy Kimi nem Sebastianért vezet: ott Kimi a második volt, Sebastian pedig a harmadik, és nem engedte el a finn a csapattársát. Nem gondoltak erre. Kimi saját magáért vezet, ő csak ott volt, és elrontotta, túl későn fékezett és belement Lewisba.”

„Ez Kiminek is egy szokatlan szituáció, mert általában nem történnek vele ilyen dolgok, így egy kicsit furcsa. De nem volt szándékos, megérdemelte a 10 másodperces büntetést és a két büntetőpontot is” – vonta le a végső konklúziót Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: