DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton elfogadja Raikkönen bocsánatkérését

Amikor tombol az adrenalin a versenyzőkben, képesek nagy kirohanásokra. Lewis Hamilton is lenyugodott vasárnap óta, Kimi Raikkönen bocsánatot kért a brittől, ő pedig elfogadta.

A Brit Nagydíj első köre nagy drámát hozott, Lewis Hamilton ugyanis a rajtnál visszaesett a harmadik helyre Sebastian Vettel és Valtteri Bottas mögé, de még a másik Ferrari is támadta. Ez balul sült el, a finn jégember ugyanis a hármas kanyarban oldalról nekiment és kiforgatta a világbajnoki címvédőt.

A Mercedes részéről többen is Raikkönent és a Ferrarit becsmérlő nyilatkozatokat tettek, a technikai igazgató például egyenesen azt mondta, hogy ezt Kimi Raikkönen vagy szándékosan csinálta, vagy ennyire kontár. Ezt a Ferrari csapatfőnöke indulatos nyilatkozatban utasította vissza.

Raikkönen elnézést kért hibájáért, Hamilton elfogadta


Annak ellenére, hogy a mezőny végéről Lewis Hamilton óriási felzárkózást bemutatva végül a futamgyőztes Vettel mögött másodikként végzett, ő maga is utalást tett arra, hogy a Ferrari „érdekes taktikát” alkalmazott a verseny során, miszerint Raikkönen manővere szándékos is lehetett.

A veterán finn már a verseny utáni interjúban elismerte, hogy ő hibázott és megérdemelte a tíz másodperces büntetést (ezzel együtt is dobogóra állhatott). Azóta személyesen is bocsánatot kért Lewis Hamiltontól, aki ezt elfogadta és úgy fogalmazott, talán szavaival kissé elvetette a sulykot a leintés után.

„Kimi elnézést kért, én pedig ezt elfogadom, lépjünk tovább. Egyszerű versenybaleset volt, semmi több. A magam részéről pedig az ember néha mond totális hülyeségeket, amiből utólag tanul” – írta Lewis Hamilton az Instagramon. Remélhetőleg, ezek után lenyugszanak a kedélyek a két istálló között is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: